Belgrads bästa stränder

Till Belgrad i Serbien åker många människor på längre semestrar, men även på kortare weekends. Staden är perfekt för den som har en mindre plånbok, men som samtidigt vill kunna gå på aktiviteter, upptäcka nya platser, smaka på fantastiska maträtter och naturligtvis njuta av sol och bad. Över hela Serbien finns det stränder där turister och lokalbor flockar sig, men just i Belgrad finns det några som helt klart inte får missas.

För att du snabbt ska kunna hitta den bästa stranden i Belgrad har vi satt ihop en lista över turisternas och lokalbornas topp tre. Alla stränder ligger belägna i staden Belgrad, men i vissa fall så förekommer stränderna på mer ö-liknande platser. Sätt på dig ordentliga skor, ta taxi, bil eller cykel och bege dig iväg för en hel dag på stranden. Alla listade stränder erbjuder restauranger eller caféer på plats där man kan köpa allt från snacks och mat till svalkande glass eller dryck.

1. Lido Beach

En av Belgrads vackraste stränder är Lido Beach. Platsen passar utmärkt för den som vill ha en avkopplande och tyst dag, samtidigt som den erbjuder en del aktiviteter för barnfamiljen. Till skillnad från många andra stränder i Belgrad eller Serbien så är Lido Beach en sandstrand och man slipper alldeles för mycket stora stenar eller grus. Här samlas främst lokalbor, men även en del turister. För den som önskar ta sig en svalkande dryck eller en god bit mat finns ett mindre café på plats på ön. Caféer och affärer hittar man även på andra sidan bron, den bro som tar en ut till den vackra stranden. Du tar dig lättast ut med hjälp av bil eller cykel.

2. Ada Ciganlija

Ada Ciganlija är egentligen en konstgjord sjö, vilket har gjort många turister skeptiska till att besöka stranden. De som däremot har varit där menar att Ada Ciganlija bara är ett måste om man är på plats i Belgrad och stranden bjuder på många möjligheter och avkopplande stunder. På plats finner man bland annat gratis solstolar att använda sig av om man köper något från det närliggande caféet. Vill man variera strandhänget med mer fartfyllda upplevelser finns en vattenskidpark i området och dessutom kan man åka med det bullrande lilla tåget för ett äventyr runt hela sjön. Reser du under sommarmånaderna kan värmen vara otroligt hög. Glöm inte bort att ta med dig solskydd och hålla dig i skuggan.

3. Ada Lake

Har du själv mycket spring i benen eller reser du med medresenärer som har svårt att sitta still? Ada Lake är en fantastisk strand med både småsten och sand där du kan uppleva alla möjliga typer av sporter och aktiviteter. För den som önskar finns det möjlighet att slappa i någon av de sköna solstolarna och vill man upp och röra på sig väntar både basket, tennis och golf. Ada Lake erbjuder även möjligheten att grilla och orkar man inte utföra detta själv finns det både café och restauranger på plats. Vart man än tittar har Ada lake alltid högsta betyg från tidigare besökare och resenärer. Det finns med andra ord inget ont att säga om platsen, förutom att den kan vara ordentligt full med människor under de varmaste månaderna.