Belgrad som resmål

Att åka till Belgrad på semester kommer att betyda en resa till huvudstaden i Serbien. I denna stad finns det för alla turister massor att uppleva och se. Den största anledningen till det, är att vi fortfarande inte har kommit till punkten att frekventivt resa i det östra blocket av Europa. Hur som helst är det idag många som tar detta steg och upplever den faktiskt härliga kulturen och alla de sevärdheter som finns. Något som också kommer att förvåna många är att det finns så mycket god mat som de aldrig tidigare skådat. Ja, helt enkelt är det så att denna del av världen har mycket att ge.

Som stad så kommer Belgrad att ha cirka 1,4 miljoner invånare vilket gör denna stad lite större än Stockholm till invånarantal. Här kommer du också att finna ett mycket ikoniskt landmärke. Detta är det stora och välbevarade fortet Beogradska Tvrdava. Ja, det spelar ingen roll om du kan uttala det eller ej. Här handlar det om att besöka och se denna historiska plats. Fortet är strategiskt beläget vid stadens kant där floderna Danube och Sava möts. Förutom detta kommer du att finna massor av härliga saker att se och göra i Belgrad. Vad sägs om mycket sköna spabehandlingar, ett roande nattliv och möjligheten till bra shopping?

Hotell i Belgrad

Som vanligt så måste du bo någonstans på din semester. När det gäller Belgrad kommer du att finna olika typer av hotell, vilka då finns i en rad olika prisklasser. Faktum är att denna stad erbjuder långt över 500 olika hotell att boka för din resa. Något som står helt klart är att du faktiskt kan bo mycket bra i Belgrad för ett mycket facilt pris. Du som vill spara pengar till annat på resan kan komma undan med så lite som 250-300 kronor per natt, medan de som vill ha det lite exklusivare får räkna med en kostnad från 600 kronor och uppåt.

Sevärdheter i Belgrad

Precis som nämndes i inledningen till denna generella information om Belgrad, så kommer den allra största sevärdheten vara Belgrads Fort, som faktiskt byggdes redan 535 år före Kristus. Hur som helst finns det mera att tillgå och några av dessa platser ser du nedan.

  • Kalemegdan Park: Här möts du av en underbar park med en fantastisk natur, som möter skådespelet av gamla kanoner och trappor samt mindre byggnader med flera 100 år på nacken. I denna park finns även ett zoo, samt att du får en fantastisk utsikt över Belgrads floder.
  • Church of Saint Sava: denna mycket ståtliga byggnad är belägen på Vracar platån i Belgrad. Detta är en serbisk orthodox kyra, som faktiskt är en av de största i världen inom sitt verksamhetsområde. Verkligen något vackert du inte får missa, även om du inte är religiös.
  • Ada Ciganlija: Denna vackra ö belägen i mitten av Belgrad placerad i Savafloden, kommer att vara ett givet utflyktsmål för den som har lite tid över på dagen. Här kan du ta med dig lite goda saker och en härlig dryck, för att sitta ned med en liten picknick mitt i det fria i huvudstadens centrum.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*