Bästa vandrarhem och Bed & Breakfast i Malmö

Bästa vandrarhem och Bed & Breakfast i Malmö

Bästa vandrarhem och Bed & Breakfast i Malmö – Sveriges tredje största stad Malmö har mycket att erbjuda för både boende och turister. Det är nära till Köpenhamn vilket skämtsamt brukar sägas vara det bästa med Malmö. Så är det naturligtvis inte utan Malmö har mycket eget men närheten till Köpenhamn är såklart ett plus. Med cirka 350 000 invånare så händer det alltid något i staden och på sommaren så bubblar det på uteserveringarna på både Möllevångstorget och Lilla Torg. Malmö har en av Sveriges lägsta medelåldrar. Närheten till stranden är ett annat plus med staden då det aldrig tar särskilt lång tid att cykla ner till stranden. Antingen till Ribersborgsstranden eller Västra hamnen där Turning Torso finns. Turing Toros är faktiskt Skandinaviens högts skyskrapa. Det finns massvis av ställen att bo men här under följer tre tips. Stannar du i några dagar så kommer du kunna se hela staden. Det brukar sägas att det aldrig tar mer än 20 minuter att cykla någonstans i Malmö oavsett var du är. Det är inte riktigt sant men det är en fantastisk cykelstad och du kan lätt hyra cyklar överallt i staden.

Booking.com
Bästa vandrarhem och Bed & Breakfast i Malmö - Rut & Ragnars vandrarhem

Rut & Ragnars vandrarhem

Mitt på Nobelvägen ligger Rut & Ragnars vandrarhem. Det är ett fantastiskt läge då det endast är 10 minuters gångväg till Möllevångstorget där många väljer att ta en öl efter dagens arbete eller gå ut med kompisar på helgen. Det finns både gott om restauranger och caféer runt det området. Bara 2-3 minuters gångväg från Vandrarhemmet går femmans buss och den går genom stora delar av staden. Från Rosengård ända ner till västra hamnen så ska du bada så är det bara att hoppa på och du kommer att komma ner till stranden på ungefär 15 minuter. Du har även Folkets Park inom gångavstånd från vandrarhemmet där du kan sätta dig med en picknick eller leka i lekparken om du har små barn. Det kan också vara så att du har tur och tajmar in en konsert som ibland hålls i parken.

Bästa vandrarhem och Bed & Breakfast i Malmö - E&M Vandrarhem

E&M vandrarhem

Nära Triangeln ligger vandrarhemmet E&M. Triangeln är ett stort shoppingcenter som har allt du kan tänka dig. Det ligger precis ovanför tåget så det är lätt att ta sig hit. Du kommer att bo en liten bit ifrån Triangeln dock så att vandrarhemmet har rum med trädgård. Det är svår t att få inne i staden och därför kan du med detta val få det bästa av två världar. Rummen erbjuder förutom egen trädgård även WIFI och du kan parkera utanför. Du har inte mer än någon enstaka kilometer till Malmö arena och således också Emporia som ligger precis bredvid. Emporia var när det invigdes det största shoppingcentret i Skandinavien.

Brohuspark i Lomma

Vill du bo en bit utanför Malmö så är detta boende perfekt. Här i Lomma har du ungefär 10 kilometrar in till centrala Men du kan njuta av den lugna atmosfären av en småstad. Lomma är känt för sin långa fina sandstrand och här kan du bada och till och med vindsurfa. På detta boende så kommer du att dela både kök och badrum med andra gäster och du kan därför komma att träffa nya bekantskaper. Är ni ett par som ska resa så är det otroligt omtyckt av före detta besökare.

I Malmö ska ni förutom Turning Torso inte missa Pildammsparken som är den största park staden har att erbjuda. Även slottsparken är högt uppskattad av både turister och boende. Gamla stan i Malmö är fantastiskt vacker och byggnaderna gör att det känns som att ni har färdats några hundra år tillbaka i tiden när ni strosar runt där.