Bästa stränderna i Bodrum

Den idylliska turkiska badorten Bodrum är inte bara berömd för sina exklusiva barer och restauranger eller sitt chica klientel. Till Bodrum åker man främst för att sola och bada och ö-luffa fram och tillbaka över den turkiska och den grekiska gränsen. Här kan man lika gärna åka ut på någon av de grekiska öarna som att lapa sol på stranden och det är just stränderna som man kan läsa vidare om i denna artikel. De flesta stränder som ligger precis vid staden Bodrum är inte speciellt populära då de är fyllda med sten. Nej, istället får man ta sig västerut eller österut en eller flera kilometer för att komma till paradiset. En liten strand finns dock precis bredvid discot Halikarnas men den är mest till för att ta sig ett dopp i förbifarten.
Här kommer några namn på Bodrums närliggande gyllene sandstränder som inte går av för hackor.

Camel Beach

Camel Beach är en av Bodrums populäraste stränder och det är lätt att förstå varför. Här kan man nämligen, precis som namnet skvallrar om, rida på kameler i solnedgången eller på morgonkvisten. Stranden med den benvita sanden och det turkosblå havet ligger ca 1 km bort från centrum och man kan antingen komma hit med båt eller ta en dolmus, dvs en minibuss. Det första man möts av när man hamnar här är ett dussin kameler som ligger och väntar på ridsugna turister och den andra halvan av stranden är täckt av solstolar och parasoller som kan hyras för 25 kr styck. Det doftar även mat och nybakade kakor och bröd när man ligger här, då ett flertal restauranger och bagerier öppnat upp sina verksamheter precis ovanför beachen. Prova de turkiska pannkakorna gözleme med spenat och fetaost, och dagen kan inte bli bättre!

Stranden vid byn Bitez – Bitez Beach

Ca 7 km från staden Bodrum ligger en liten by som heter Bitez. Nedanför den byn ligger det en underbar strand som dessutom har satsat på en typisk turkisk specialitet, vid namn turkish delight – ett sött godis som gör att det vattnas i munnen bara man tänker på det. Sanden här är brunaktig och det som folk mest sysselsätter sig med är vattensporter av olika slag. Men om man bara vill ligga och lata sig i en solstol och samtidigt smaska på de turkiska godsakerna, går det minst lika bra.

Gümbet

Denna lilla fiskeby har de senaste 20 åren utvecklats till en populär och härlig semesterort som både erbjuder historia och solbadande. Byn är främst känd för sina söta väderkvarnar som påminner om svunna tider. Gümbet ligger belägen i en liten vik och dess stränder ger turisterna ett stort utbud av både vattensporter och aktiviteter. Varför inte prova på vattenskidor, skoter, bananbåt eller dykning för att spana på havets alla djur och växter? Stranden lämpar sig dessutom extra bra för barnfamiljer då vattnet är lugnt och stranden långgrund. När solen går ned är dagen inte slut ännu. Stranden tänds upp av ljus och lyktor och doften av det turkiska köket blandat med internationella influenser får turisterna att avsluta kvällen här på någon av restaurangerna innan man går till sängs. Butikerna runt omkring har ofta kvällsöppet så om man skulle vilja ta en sen shoppingtur i väntan på ett bord, så går det hur bra som helst.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*