Bästa resväskan 2023 – hitta en resväska som passar din resstil bäst!

Bästa resväskan

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Samsonite Flux Expanderbar 2. Printisso Starlight Romantic Rose 3. Samsonite B-Lite Icon
Samsonite Flux Expanderbar Printisso Starlight Romantic Rose Samsonite B-Lite Icon

Bästa resväskan – För dig som reser mycket så kan det vara en bra idé att investera och köpa en riktigt bra resväska som du alltid kan förlita dig på. När du väljer en resväska ska du tänka på hur flexibel du vill att den ska vara. En hård väska skyddar innehållet bättre än en mjuk och den håller längre även om det kan behöva bytas lås eller hjul någon gång ibland.

Det finns resväskor i många olika storlekar, både hårda och mjuka i många olika designer och i många olika prisklasser. Vilka resväskor på marknaden sticker ut från mängden och vad för funktioner bör du titta efter? Vi hjälper dig hitta rätt resväska anpassad efter dina resor!

Topp 3 resväskor bäst i test 2023

Bästa resväskan - Samsonite Flux Expanderbar 81cm

1.Vår vinnare! Samsonite Flux Expanderbar 75 cm

 • 4 stabila dubbelhjul
 • Kommer i 3 olika storlekar
 • 100% polypropylen
 • Tresiffrigt TSA-kodlås

Samsonite Flux Expanderbar är stilren och modern resväska. Den finns i tre olika storlekar kabin, mellan och stor. Det gör att du har fler valmöjligheter och kan välja den perfekta modellen som passar för dig och dina resor. Resväskan är gjord utav 100% polypropylen, detta material kombinerar styrkan och lättheten på kompromisslöst sätt.

Samsonite Flux är en resväska som rymmer väldigt mycket med hjälp av den diskreta expanderfunktionen. Detta gör att du inte behöver tänka på att packa lätt. Väskan har ett justerbart och integrerat teleskopiskt handtag. Även sidorna har handtag som ger dig en smidig hantering. Det är ett tre-siffrigt TSA-kodlås på väskan, som både är säkert och hållbart.

Flux har fyra stabila dubbelhjul som garanterar både låg vikt och stabilitet. Den har ett förslutningsbart fack på sidan och justerbara elastiska packningsband på den andra sidan. Väskan väger 3,9 kilo och finns tillgänglig i tre färger – mörkblått, rött och svart. Denna väska har en lite dyrare prislapp, men med tanke på hur smidig den är och tack vare alla inkluderade funktioner så är det ett kvalitativt och säkert val!

Se priset här

Bästa resväskan - Printisso Starlight

2. Printisso Starlight Romantic Rose – Ett lyxigt val!

 • Tresiffrigt TSA-kodlås
 • Justerbart handtag
 • Gjord utav starka, lätta och hållbara material
 • Insidan gör det möjligt för dig att packa smidigt

Printisso Starlight är en resväska som passar perfekt för dig som vill ha en med hög kvalitet men som fortfarande är unik och modern. Resväskan är gjord utav lätta, starka och hållbara material som garanterar en lång livslång med hela 5 års täckande garanti. Det är en otroligt snygg design som är inspirerad utav stjärnliknandemotiv som strålar ut över väskan och är placerad utefter väskans matta guldiga logga.

Just den här modellen är i färgen Romantic Rose och alla sammanhängande delar såsom hjul, lås och handtag matchar i samma färg. Detta kombinerat med den glänsande färgen ger väskan ifrån sig en lyxig look. Väskan finns även tillgänglig i 3 andra färger som du kan välja bland och hitta den som passar dig och din stil. Även denna väska finns att köpa i 3 olika storlekar, stor, mellan och kabin. Det går även att köpa alla 3 storlekar som ett set, vilket är billigare än ifall du skulle köpa alla separat. Då har du en resväska som passar till alla dina olika typer utav resor.

Väskan har ett teleskopiskt handtag som är mycket justerbart som gör det enkelt för dig att kunna justera handtaget på flera olika nivåer. Även ovansidan och långsidan har handtag som matchar väskan och gör det smidigt för dig att kunna flytta eller bära den. Väskan har ett inbyggt TSA-lås som garanterar dig en säker resa.

Printisso Starlight har fyra dubbel hjul som är stabila, lättrullande och väldigt tystbelåtna. Hjulen kan vridas i 360 grader och insidan av väskan har ett förslutningsbart fack som ger dig en enkel möjlighet att kunna separera på din packning. Det finns även en stor nätficka och bottenfacket är utrustad med ett elastiskt kryssband så du inte behöver oroa dig över att all din packning ska ligga och rulla omkring. Denna bästsäljare vägar 3,4 kilo och passar den vane resenären.  

Se priset här

Bästa resväskan - Samsonite B-Lite Icon 71cm

3. Samsonite B-Lite Icon 71 cm – Expanderbar!

 • Tresiffrigt TSA-kodlås
 • Expanderbar
 • 4 dubbelhjul som kan rullas i 360 grader
 • Smidigt justerbart handtag

Samsonite B-Lite Icon är den klassiska mjuka resväskan som du behöver! Den här otroliga väskan är lätt, komfortabel och elegant. Resväskan har en framficka som ger dig en smidig packning och ett bra sätt att ha dina viktigaste prylar nära till hands. Den har en adressetikett och den är expanderbar, som gör att du kan få plats med mer packning.

B-Lite Icon har ett teleskophandtag med två skenor som gör väskan stabil och även en tryckknapp så du enkelt kan ställa in den på flera olika höjder. Det finns även bärhandtag på toppen och sidan utav väskan för smidig hantering. Även denna väska har ett tre-siffrigt TSA-lås om säkert skyddar dina personliga saker. Resväskan har fyra stabila hjul som går att rullas i 360 grader för en enkel körning.

Interiören är smidig och gör det möjligt för dig att kunna organisera din packning. Bottenfacket har elastiska kryssband som håller din packning på plats och i locket så finns det en mellanskiva med slutet fack. Väskan väger 2,6 kilo och kommer i de tre storlekarna kabin, mellan och stor. En mycket enkel men hållbar väska som får en väl värd tredjeplats på vår topplista.

Se priset här

3 vanliga frågor om resväskor:

Vilken typ av resväska behöver jag?

Vid val av resväska så finns det en hel del att tänka på. Hur stor resväska behöver du, vilka funktioner vill du att den ska ha, hur kommer du förvara den hemma och hur brukar du resa? Om du ska flyga så är det viktigt att din resväska håller sig inom de tillåtna måtten hos flygbolagen. Du kan även utgå ifrån hur länge du ska vara borta när du väljer storleken på resväskan. Du vill kanske att väskan ha exakta funktioner såsom kodlås, vattentäthet eller att den har ett förvaringsfack.

Ska man välja en resväska med 2 eller 4 hjul?

En väska som har två hjul kan bara dras fram eller bak medan en väska med fyra hjul kan dras i 360 grader. En tung väska som har fyra hjul brukar vara bekvämare att hantera medan en väska med två hjul kan vara lättare att dra över ojämna underlag och risken för att ett hjul lossnar är mycket liten.

Spelar insidan någon roll?

Om du reser mycket kan det vara bra att tänka på väskans interiör. Mellanväggar, nät och fickor gör det smidigare att packa och om väskan har remmar ligger din packning där säkert och tryggt. Välj resväska efter behov och ha i åtanke att en robust och slittålig resväska är en väl värd investering i det långa loppet!

Källor:

https://ulrikkelund.com/traning/outdoor/resvaska-test/

Vi har jämfört resväskor avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Resväskor.se
Pricerunner
Prisjakt
Med flera