Bästa reseadaptern 2024 – Ladda dina elektroniska enheter utomlands!

Bästa Reseadaptern 2022

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. SKROSS: World USB Charger 2. SKROSS: El-Adapter Storbritannien 3. SKROSS: Pro Light Adapter USB
SKROSS: World USB Charger SKROSS: El-Adapter Storbritannien SKROSS: Pro Light Adapter USB
Se priset här Se priset här Se priset här

Bästa reseadaptern – Det finns väldigt många eluttag runt om i världen och därför går det inte att använda samma adapter runt om hela världen. Om du ska ut och resa och fortfarande vill ha tillgång till dina elektroniska enheter utomlands så är en reseadapter ett mycket smart alternativ.  

Det finns många olika typer av reseadaptrar som kan användas i många olika länder, det finns även mer avancerade modeller som kan passa eluttag runt om hela världen. Vi har listat våra favoriter för din nästa resa! 

Topp 3 reseadaptrar bäst i test 2024

1.Vår vinnare! SKROSS: World USB Charger 

 • Går att använda i över 220 länder 
 • Två USB portar 
 • Glidkontaktmekanism 
 • Protectopn class II 

Vår vinnare är SKROSS: World USB Charger  och är även det optimalaste alternativet på marknaden. Den gör det möjligt för dig att kunna ladda två USB enheter på samma gång, vilket är perfekt om både du och din partner eller en familjemedlem skulle behöva ladda telefonerna på samma gång.  

Denna reseadaptern kan du använda i över 220 länder. Om du köpt en specifik adapter för ett speciellt land kan du behöva köpa en ny om den du redan har inte passar, men med denna slipper du den onödiga extra kostnaden. Några av de platserna den går att använda i är England, USA, Japan, Australien, Kina och Europa.  

Eftersom den har en USB port så kan du ladda alla dina elektroniska enheter såsom telefoner, surfplattor eller spelkonsoler. Med denna får du en gränslös laddning runt om hela världen! 

Se priset här

2. SKROSS: El-Adapter Storbritannien – UK plug-standard! 

 • Passar jordade och ojordade kontakter 
 • UK och andra länder som använder standarden 
 • Smidig användning 
 • Utbytbar säkring 

SKROSS: El-Adapter Storbritannien är ett bra val för dig som ska ut och resa till Storbritannien eller andra länder som använder sig av UK plug-standarden. Den gör det möjligt för dig att kunna ansluta alla dina 2-poliga och även 3-poliga på dina resor med antingen Schucho eller Euro-plugg.  

Den så kallade UK plug-standarden används runt om i världen, i nästan 50 länder. Med denna adapter får du en säker och smidig anslutning för dina enheter med Schucho eller Euro-plugg. Utöver att ge dig möjlighet att kunna ladda alla dina enheter så är det även ett perfekt alternativ för dig som ska bo på hotell till exempel. Denna reseadapter passar dig som har enheter som är både ojordade och jordade.  

Se priset här

3. SKROSS: Pro Light Adapter USB – Multiadapter! 

 • Hög kvalitet 
 • Dubbla USB-portar 
 • Jordade och ojordade kontakter 
 • Fungerar i över 150 olika länder 

SKROSS: Pro Light Adapter USB är ett smart alternativ av reseadaptrar som fungerar i över 150 olika länder. Den är mycket kompakt och även kraftfull, ett smart alternativ för dig som är från Europa.  

Den är integrerad med dubbla USB-portar vilket gör dig möjligt för både dig och någon annan att kunna ladda på samma gång, ni slipper turas om. Det går utmärkt att använda med både jordade och ojordade kontakter. De jordade är utfällbara och går att använda på platser som USA, Kina, Australien och Storbritannien.  

Den är gjord utav mycket hög kvalitet och är enkel att packa ner i väskan när du ska ut och resa.  

Se priset här

3 vanliga frågor om reseadaptrar: 

Vilken reseadapter borde jag köpa? 

Det beror på vad du föredrar och vart du ska resa. Antingen kan du köpa en reseadapter som passar just till det landet som du ska besöka eller så kan du köpa en universell adapter som passar i alla länder, ett smart och långsiktigt val. Om du ska köpa en adapter som passar till ett specifikt resmål så borde du dubbelkolla noga att just den adaptern du ska köpa passar till de eluttagen i det landet.  

Jordad eller ojordad? 

Detta är en vanlig fråga angående reseadaptrar, om man borde köpa en jordad eller ojordad. Om du vill vara säker på att få ström så är en ojordad adapter ett bra alternativ eftersom det inte finns någon garanti på att det kommer finnas jordade eluttag på platsen du besöker. En jordad adapter däremot är ett mycket säkert alternativ för dina enheter vid eventuella elproblem som kan inträffa.  

Vilka eluttag används i olika länder? 

Nästan alla länder i Europa använder sig av samma typ av eluttag som vi har här i Sverige. Men trots det så finns det självklart undantag och beroende på vart du åker i ett land kan det variera. På landsbygden till exempel brukar det vara vanligt att de använder sig av stickkontakter till skillnad från vad de använder sig av i storstäderna.  

Bortom Sverige så finns det många olika typer av eluttag. Thailand, Storbritannien, Japan, USA, Australien och Kina är bara en del förslag på länder som använder sig av andra eluttag än vad vi gör i Sverige. Innan din resa borde du ta reda på vilka typer av eluttag de har i landet du ska besöka, kanske behöver du inte köpa en reseadapter överhuvudtaget.  

En till sak som är bra att ha i åtanke är att köpa en reseadapter i god tid innan din resa då det kan vara svårt att hitta en på plats utomlands. Om du inte köper en innan avgång kommer du kanske inte kunna ladda din mobiltelefon eller dator när du väl kommit till resmålet. 

Källor:  

https://hurfungerar.se/kopguide/reseadapter

https://www.monederosmart.com/sv-se/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa reseadapter
Ginza
Testfakta
Pricerunner
Prisjakt

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*