Bästa kabinväska 2023 – Perfekt för weekend- eller jobbresor!

Bästa kabinväska

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Epic Phantom 2. Victorinox Werks Professional 3. Samsonite Lite-shock
Epic Phantom Victorinox Werks Professional Samsonite Lite-shock
Se priset här Se priset här Se priset här

Bästa kabinväska – En kabinväska vid resande sparar mycket plats och är dessutom väldigt praktisk att resa med. För att spara en slant kan man komma väldigt långt med endast en mindre väska som du tar med in på planet. De är perfekta om du exempelvis ska åka på en kortare jobbresa eller weekend med dina nära och kära. 

För att du ska kunna göra ett bra val av kabinväska så har vi jämfört marknadens utbud och valt ut de tre modeller som vi tycker är lite extra utmärkande! 

Topp tre kabinväskor bäst i test 2023 

1. Vår vinnare! Epic Phantom 

 • Innovativ design 
 • 2 färger 
 • Volym: 37 liter 
 • Garanti: 7 år 

Kabinväskan Phantom från varumärket Epic är verkligen i ett slag för sig. Förutom att väskan har mängder av genomtänkta och praktiska tillägg, så säljs den också till ett bra pris.  

Du kan vid köp välja mellan två olika nyanser, grön och vit och kabinväskan säkerställer att alla dina tillhörigheter är skyddade tack vare det robusta materialet BioLite som är både lättare och starkare än vanligt polypropen. BioLite har dessutom en lägre miljöpåverkan. 

Handtaget på denna kabinväska är justerbart och har ett integrerat single rail draghandtag som gör att du lätt och bekvämt rullar fram väska. Phantom är utrustad med ett tresiffrigt TSA-lås som gör att dina tillbehörigheter är helt skyddade mot stöld.  Om du letar efter en rejäl väska som verkligen håller måttet så kommer Epic Phantom att vara ett bra val! 

Se priset här

2. Victorinox Werks Professional – Bäst för jobbresor! 

 • Tystgående hjul 
 • Volym: 35 liter 
 • Snygga läderdetaljer 
 • Fack för dator 

Varumärket Victorinox har tänkt till lite extra och tagit fram denna kabinväska Werks Professional som är ett särskilt bra val för dig som reser mycket inom jobbet. Väskan har trots sin mer kompakta storlek en packvolym på 35 liter. Detta gör den till ett bra val vid kortare jobb-och weekendresor. 

Resväskans smarta design håller allt på plats inne i väskan, där din dator även kan förvaras tryggt i det inbyggda datorfacket. Du har även en avtagbar del i väskan med olika fack som du helt kan avlägsna från kabinväskan för att lättare hitta dina tillbehörigheter. 

Med två tystgående hjul rullar väskan stabilt när du inte vill bära på den. Detta är ett något dyrare val, men är robust och perfekt om du letar efter väska som ska hålla länge! 

Se priset här

3. Samsonite Lite-shock – Premiumvalet! 

 • Multifunktionell 
 • Packvolym: 36 liter 
 • Vikt: 1,7 kilo 
 • Snäckskalsdesign 

Om du letar efter ett mer multifunktionellt och robust val så bör du kika lite extra på Samsonite Lite-shock. Denna modell är något dyrare än våra andra alternativ på topplistan, men passar den som vill ha det lilla extra när det kommer till kabinväska. Med den snygga snäckskalsdesignen blir väskan extra stöttålig runt hörnen och kommer i tre färger – svart, sand och pacific blue. 

Hjulen är sportiga, lättrullade och tystlåtna och modellens lätta vikt på endast 1,7 kilo gör att du enkelt kan få med mer packning i väskan till din resa. Väskan har flera sidofickor och en mellanskiva i locket som gör att din packning blir mer välorganiserad. 

Med en packvolym på 36 liter, kommer du ha gott med utrymme att även kunna ta med lite souvenirer från resan! 

Se priset här

3 vanliga frågor om kabinväskor: 

Hur stor får en kabinväska vara? 

Det finns några generella regler för hur stor en kabinväska kan vara, men beroende på hur stort utrymme flygbolaget du reser med har inne i planet kan måtten se lite olika ut. Enligt gällande IATA-standard så finns det dock några generella mått som är 56x45x25 centimeter. Men kika vad som faktiskt gäller för bolaget du reser med. 

Vilket material på kabinväskan är det allra bästa? 

När det gäller kabinväskor så har materialet inte särskilt stor betydelse. Då väskan inte kommer att åka igenom bagagelämning på flygplatsen så är det mindre risk för att dina tillhörigheter skadas under transporten. Men säkerställ dock att den väska du väljer är robust och stadig att använda, samt att väskan har rejäla hjul som inte riskerar att gå sönder. 

Vad ska man välja på vid köp av kabinväska? 

Det allra viktigaste är att du gör ett val som passar dig. Hur mycket utrymme ska väskan ha, behöver den ha särskild förvaring för din dator eller annan medtagen teknik och ska den vara utrustad med hjul eller axelremmar om du även vill kunna använda väskan till andra saker? 

Utbudet av kabinväskor är väldigt stort och det kan därför vara knepigt att göra ett bra val. Så skriv ner några punkter som kommer göra valet mer skräddarsytt för dig och ha även en budget i åtanke. Du kan hitta kabinväskor för några hundralappar och även mer robusta val för flera tusen kronor. 

Hur vi valt produkter till vår topplista 

En kabinväska är en bra investering, inte bara för dig som gillar att åka till lite varmare breddgrader. Eftersom resväskan är mindre än klassiska modeller lämpar den sig utmärkt när du ska sova borta några dagar eller ta tåget till dina släktingar. Dessutom är många kabinväskor anpassade för dig som reser mycket inom jobbet. 

För att du ska kunna göra ett bättre val har vi letat igenom utbudet av kabinväskor och jämfört deras pris, egenskaper och funktioner för att slutligen välja ut de tre som står ut lite extra från mängden. Oavsett budget eller ändamål kan du hitta din nya favorit på topplistan. Men hur avgjorde vi då vilka kabinväskor som vi skulle ta med? 

Genom att läsa på mer om flygbolags restriktioner och villkor när det kommer till kabinväskor, samt läsa på om hur en bra kabinväska bör vara designad fick vi en bättre förståelse för vilka modeller som är lite extra utmärkande. Men det är viktigt att du funderar på vad du faktiskt behöver. Kika på vår topplista för att hitta din favorit och trevlig resa! 

Källor: 

https://www.bast-i-test.se/tester_pa_basta/resvaska.html

https://www.testfakta.se/sv/sport-fritid/article/billigaste-kabinvaskan-nastan-lika-bra-som-dyraste