Bästa backpacker-ryggsäck 2023 – Få en bekvämare vandring och bättre koll på din packning!

Bästa backpacker-ryggsäck 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Osprey Aether 65 2. Osprey Aura ag 65 3. Gregory Arrio 24
Osprey Aether 65 Osprey Aura ag 65 Gregory Arrio 24
Se priset här Se priset här Se priset här

Bästa backpacker-ryggsäck – Har du planerat en backpackerresa? Då är en backpacker-ryggsäck nästan ett måste. Under en resa som denna kommer du bli lämnad med minnen för livet. Någonting du däremot vill slippa är en packning som inte är genomtänkt.  

Med en backpacker-ryggsäck får du en smart förvaring och samtidigt en ryggsäck som är betydligt mycket mer skonsam mot ryggen. Det finns väldigt många olika modeller att välja bland, här nedan listar vi våra favoriter! 

Topp tre backpacker-ryggsäckar bäst i test 2023 

1. Vår vinnare! Osprey Aether 65 

 • Lätt vikt: 2,2 kg 
 • Rymmer 65 liter 
 • Smart förvaring med smarta fack 
 • Justerbar modell 

Vinnaren av vårt test är Osprey Aether 65. Detta är en ryggsäck som är tillgänglig i en herrmodell och har många smarta funktioner för backpacker-resan. I denna ryggsäck har du gott om plats för din packning då den rymmer hela 65 liter. Det går även utmärkt att packa tungt tack vare att väskan endast väger 2,2 kilo.  

På denna väska hittar du flera smarta fack som underlättar din packning på många plan. Du hittar bland annat ett bottenfack där du kan förvara din sovsäck och en avdelare på insidan som är försedd med dragkedja. Ryggsäcken är försedd med en säkerhetsklämma för dina nycklar och du hittar även dubbla öglor för isyxor. 

Denna modell kommer i två olika storlekar – S/M och L/XL. Ryggsäcken går att justera utefter din kropp och den är även försedd med axelremmar och höftbälte. Den har en mycket kroppsnära passform och god ventilation.  

Se priset här

2. Osprey Aura ag 65 – Viktavlastande passform! 

 • Rymmer 65 liter 
 • Speciellt utformad för kvinnor 
 • Försedd med smarta fack 
 • Invändigt fack för vätskesystem 

Osprey aura ag 65 är en bekväm ryggsäck speciellt framtagen för kvinnor. Denna ryggsäck garanterar dig en mycket god ventilation vilket kan vara skönt under varmare dagar. Osprey Aura ag 65 rymmer 65 liter och väger endast 2 kilo. 

Med denna ryggsäck får du en bekväm upplevelse trots tyngre packning. Den är nämligen försedd med en viktavlastande passform och kramar om både rygg och höfter. Den är justerbar och remmar går att lossa av vid behov. På utsidan av väskan hittar du två fack speciellt utformade för att du ska kunna förvara vattenflaskor eller annat.  

Utöver det så erbjuder denna väska även dig många smarta förvaringsutrymmen. Den är försedd med två höftfickor som försluts med hjälp av dragkedjor och på insidan hittar du även en avdelare. Tack vare denna avdelare får du bättre koll på dina saker och mycket bättre organisation.  

På insidan av väskan hittar du även ett invändigt fack för vätskesystem och även dubbla öglor där du kan förvara dina isyxor. Denna väska är även väldigt tålig och klarar av en hel del, den går även att använda under alla slags väderförhållanden.  

Se priset här

3. Gregory Arrio 24 – För mindre packning! 

 • Rymmer 24 liter 
 • Bekväm passform 
 • Smarta fack 
 • Medföljande regnskydd 

Gregory Arrio 24 är en backpacker-ryggsäck som passar för de lite kortare vandringsturerna. Denna väska ger dig en mycket god ventilation och har god ventilering. Ryggsäcken är bekväm att bära tack vare axelremmarna som ger gott om stöd samt den sömlösa passformen. 

Denna ryggsäck rymmer 24 liter, vilket gör den perfekt för dig som inte planerat att ha med dig så mycket packning under exempelvis vandringsturen. Den väger endast 0,76 kilo och blir därför ingen belastning under turen. På väskan hittar du en hel del smarta fack som är försedda med dragkedjor och som underlättar din packning.  

Utöver det så hittar du även fack på sidorna av väskan där du kan förvara vattenflaskor. Du får även med ett regnskydd som gör det möjligt för dig att använda väskan under flera väderförhållanden.  

Se priset här

3 vanliga frågor om backpacker-ryggsäckar: 

Hur bör jag packa en backpacker-ryggsäck? 

På backpacker-ryggsäckar är det vanligt att du hittar en del smarta fack och fickor. Detta gäller för både insidan och utsidan av ryggsäcken. Saker som du enkelt vill ha tillgång till som vattenflaska, mobiltelefon och annat brukar gå att förvara på utsidan utav ryggsäcken.  

När du packar insidan av ryggsäcken så finns det en del saker som kan vara bra att ha i åtanke. Saker som du exempelvis kommer behöva under natten bör du packa längst ner i ryggsäcken. Andra föremål som du däremot kan behöva använda under resans gång bör du helst packa överst. Annars kommer du behöva vända ut och in på hela väskan vilket du helst vill slippa.  

Hur stor backpacker-ryggsäck behöver jag? 

Detta varierar beroende på hur länge du ska vara borta och hur mycket packning du önskar att få med dig. Någonting du ska prioritera när du väljer storlek, är självklart att du får plats med allt du önskar ta med dig. Eftersom alla ryggsäckar rymmer olika mycket så är det definitivt något du bör hålla koll på innan du gör ditt val.  

Ännu en sak som är bra att tänka på, är att ryggsäcken inte heller får väga för mycket. Ju större ryggsäck du har, desto mer kommer den väga. Det kan vara jobbigt under vandringar till olika platser. Det är därför även mycket viktigt att du väljer en backpacker-ryggsäck som du kommer orka att bära! 

Hur ska en ryggsäck sitta? 

När du väl köpt en ryggsäck är det främst viktigt att den sitter både bekvämt och rätt. Du kommer bära tungt och vill inte riskera att skada dig. En backpacker-ryggsäck bör sitta både stabilt och skönt mot kroppen. Det är viktigt att du ställer in ryggsäcken rätt efter din rygg och längd så den sitter bra över axlar, rygg och höfter. Se till att vikten är jämt fördelad – du kommer märka en stor skillnad! 

Källor: 

https://www.friluftslabbet.se/camping-vandring/basta-backpacker-ryggsacken/

https://xn--friluftsdrmmar-4pb.se/basta-backpacker-ryggsacken/

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*