Bangkok

Thailands huvudstad Bangkok är en stor stad som myllrar av liv! En stad för turister som vill ha äventyr, storstadsliv såväl som kultur och historiska upplevelser.

Det thailändska namnet för Bangkok är Krung Thep maha nakhon, som på svenska betyder ”änglarnas stad”. Staden blev Thailands huvudstad år 1782.

Bangkok är en riktigt stor stad. Den innersta staden uppgår till en yta på 1 565,2 kvadratkilometer medan hela storstadsområdet är hela 7 761,5 kvadratkilometer stort! Det bor drygt 14 miljoner människor i hela storstadsområdet. Stadsbilden är nyanserad: här finns skyskraper, affärsdistrikt, kåkstäder, palats och tempel. Det finns också flera olika parker och grönområden, bland annat Lumpini-parken och Benjasiri-parken.

Staden är geografiskt placerad i centrala Thailand, norr om den så kallade Siamviken.
I Bangkok finns massvis med olika slags restauranger, klubbar, barer och uteställen. Det moderna blandas med det traditionella. Om man är på jakt efter en riktigt bra restaurang är Restaurang Gaggan ett måste! Restaurangen är en riktigt lyxkrog och är till och med en av hela Asiens bästa inrättningar! Maten hämtar inspiration från Indien och skapas av den unge kocken Gaggan Anand.

Det är också så att mer än 20 av stadens höga skyskraper faktiskt har restauranger eller barer uppe på sitt tak. Att avsluta en dag i denna myllrande stad med en god middag eller en trevlig drink – och samtidigt se ut över hela staden? Inte helt fel!

Urvalet av hotell är också mycket stort: här finns allt från budget till lyx. Budgetboende för resenären som reser på en mindre budget finns ofta att finna längs Khao San Road. Några av de allra finaste hotellen är exempelvis Mandarin Oriental, Banyan Tree och Shangri-La.

En fördel med att resa till Bangkok är att flygplatserna ligger nära staden. Beroende på trafik tar det runt en timme att ta sig in till centrala delarna.

Staden har flera av turister välbesökta stadsdelar. Många resenärer väljer att uppleva de kinesiska kvarteren, och nöjesdistriktet Patpong. I Patpong finns bland annat en mycket stor marknad. Längs Asiatique The Riverfront finns en nattmarknad som även är välbesökt.

För den som är kulturintresserad finns här massor av olika museer. Som Royal Thai Air Force Museum, Kungliga båtmuseet, Nationalmuseet och Naturhistoriska museet.

Det finns också flertalet berömda tempel, av vilka dessa är några: Wat Pho, Bangkoks äldsta och även det största templet, såväl som Wat Saket som är ett tempel med buddhareliker. Wat Saket ligger på Bangkoks högsta geografiska punkt, en konstgjord kulle som kallas det Gyllende Berget. Världens största Buddha går att hitta i templet Wat Traimit. Det är en Buddha-staty som är helt i guld och som väger 5 500 kg. Officiellt heter statyn Phra Phuttha Maha Suwan Patimakon, som översätts till The Golden Buddha.

Och efter långa dagar av upptäcktsfärd runt om i denna stora och fascinerande stad – varför inte ta en härlig spa behandling i form av thaimassage? I staden finns massvis med olika massageinrättningar. Och har du provat thaimassage hemma och tycker det är fantastiskt så är det såklart ett måste att testa det i Thailands huvudstad Bangkok!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*