Att tänka på inför konferensresan utomlands

Konferensresa utomlands

Inlägget görs i samarbete med Travel2

Många företag väljer att hålla sin konferensresa, kickoff eller en annan typ av företagsresa utomlands. Det är inte konstigt, då nya miljöer och kulturer kan öka allas kreativitet och leda till fantastiska minnen. Dessa spännande upplevelser kan leda till starkare sammanhållning, och en ökad motivation hos deltagarna.  Vad ska man tänka på inför konferensresan utomlands?

1. Ha ett mål med konferensen

Vare sig er resa är en kickoff, en konferensresa eller en annan typ av företagsresa, så bör det ha någon typ av syfte. Fundera över vad ni vill få ut av konferensen. Det kan till exempel ha att göra med att hantera en viss utmaning ny har just nu.

Att ha ett syfte eller ett mål som tema för konferensen kan hjälpa er med att designa passande program aktiviteter.

2. Lagom mycket aktiviteter

Ett vanligt misstag när man planerar en konferensresa är att arrangera för många aktiviteter med ett överfyllt program. Det är viktigt att upprätta ett detaljerat och klart program i förväg. Men se då till att ni har en bra balans mellan aktiviteter som tydligt är till nytta för företaget, nöje och vila.

Om deltagarna hela tiden fokuserar på att passa tiden till nästa aktivitet kan det leda till en stressfull atmosfär istället för att njuta av resan. Det kan vara tiden då kollegor umgås mellan aktiviteterna som de viktigaste relationerna skapas.

3. Var öppen till hjälp av en arrangör

Det är en hel del att ha i åtanke när man arrangerar en konferensresa. Förutom punkterna här ovan tar själva planeringen ordentligt mycket tid och energi. Det kan i början se ut som att det är billigare att ordna allt själv. Men ofta sparar man sig själv en hel del tid och huvudvärk – och inte sällan pengar – när man lämnar konferensresan i händerna av en professionell arrangör.

Om man ska lämna sin resa i ett annat företags händer, vill man naturligtvis se till att de är erfarna, har personligt engagemang, och är ansvarsfulla både när det gäller att ta hand om er och klimatet. Med en arrangör såsom Travel2 kan du vara säker på att de punkterna uppfylls.

Med professionell hjälp kan du känna dig säker på att er konferensresa blir unik och skräddarsydd utefter era behov. På så sätt kan alla på konferensresan, inklusive dig, njuta och ta nytta av varje ögonblick. Besök Travel2.se för att läsa mer om hur de erbjuder genuina och speciella upplevelser för ert företag utomlands.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*