Att göra och se i Barcelona

Barcelona är en av Europas mest besökta städer. Kombinationen av strand, shopping, konst och historia har under lång tid gjort staden oemotståndlig för turister. Oavsett om det är sol och bad du är ute efter eller om du vill besöka några av stadens många vackra byggnader och konstmuseer så finns det någonting för dig.

Konst och arkitektur

Barcelona är berömt för sina fantastiska byggnader och vackra arkitektur. Staden stoltserar med flera byggnader av den berömde arkitekten Antoni Gaudi. Hans fantasifulla och egensinniga arkitektur har satt sin prägel på staden. Det är han som är ansvarig för stadens fantastiska katedral, La Sagrada Familia. Väl värt är också ett besök till Park Guell, en park designad av Gaudi och som också är hans största skapelse. Att gå in i parken är att gå vilse i en unik fantasivärld. Missa inte heller Casa Batllo med sin fantastiska fasad och interiör eller La Pedrera med sina skulpturer som ser ut att ha förflyttats hit från en annan värld.

Barcelona har även många berömda konstmuseer. Ingen resa till Barcelona är fulländad utan ett besök på Picassomuseet. CaixaForum är ett museum som ligger i en vacker modern byggnad och som ställer ut både modern och äldre konst. Dessutom är det helt gratis. Det finns även museer för modern konst, historiska museer, ett chokladmuseum och till och med ett museum för parfymflaskor!

Shopping

I Barcelona hittar du både alla de stora märkena och små traditionella butiker. På Passeig de Gracia kan du hitta stadens mest exklusiva shopping. För dig som söker lite mer lokalt färgad shopping kan det rekommenderas att du söker dig till La Rambla och kvarteren däromkring. Det är ett livligt område fullt av butiker och gatuförsäljare. Ett annat förslag för dig som vill fynda spännande saker är att du beger dig till Els Encants Vells, stadens äldsta loppmarknad. Du lär inte komma därifrån tomhänt.

Stränder

Det finns mycket att se i Barcelona och ibland kan det vara överväldigande. Om du efter att ha sett stadens alla sevärdheter under ett par dagar känner ett behov av att koppla av, finns det flera stränder att välja mellan som ligger nära och är lätta att ta sig till. Sant Sebastia är den strand som ligger närmast stadens centrum och den är mycket populär bland lokalbefolkningen. Barceloneta är en lång underbar strand som är mycket älskad av turister. Sant Miquel är också en stor favorit. Detta är bara några av alla de stränder som finns i närheten av Barcelona. Det är bara att hitta sin favorit.

Upplev staden

Ströva genom Barcelonas alla historiska gränder och myllrande torg. Känn historiens vingslag när du passerar de historiska byggnaderna och känn stadens hjärta slå på marknaderna och gatorna. Slå dig ner på en uteservering och ät traditionella tapasrätter eller inhandla lokala varor på någon av stadens matmarknader. Barcelona erbjuder en unik kombination av historiskt och modernt, kultur och nöje, stad och strand. Det finns någonting för alla, oavsett vilka intressen man har. Ingen kan låta bli att förundras över denna egensinniga, själfulla stad.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*