All inclusive-resa

Det finns flera sätt att resa för den som älskar att upptäcka nya länder eller som bara vill fly de kalla vintermånaderna som Sverige har. Att resa är ett stort intresse för många människor och vissa ser till att komma iväg minst en gång varje år, medan andra kan behöva spara länge för att ta sig iväg på en efterlängtad semester.

Man kan onekligen säga att det inte finns något rätt eller fel när det kommer till att resa. Människor vill uppleva olika saker på sin semester och söker olika typer av standard. En resetyp som har blivit mycket vanlig, speciellt hos barnfamiljer, är att åka på en all inclusiveresa. En all inclusiveresa är egentligen precis vad det låter som, en resa där allt är inkluderat i priset. När man säger allt så är det mat och dryck som man talar om och uppläggen kan se väldigt olika ut beroende på vilket hotell man väljer.

Det vanligaste är ändå att hotellfrukost, lunch och middag ingår. Därefter är det inte ovanligt att all typ av dryck är inkluderat i priset, t.ex. lokal sprit, öl och vin, men även saft och läsk om så önskas. Många hotell har även en restaurang vid poolen, en så kallad poolbar och här kan man njuta av smaskigheter på ett mer avslappnat sätt än i hotellets huvudrestaurang. På den vanliga restaurangen krävs det oftast en mer proper klädsel, medan man i poolbaren kan sitta i badkläder om så önskas.

Innan man väljer att boka in en all inclusiveresa bör man dock se till att man har koll på vad som verkligen inkluderas. Vissa hotell väljer att endast erbjuda frukost, lunch och middag i form av mat, men när det kommer till drycker är detta något som får betalas på sidan om. Detsamma gäller för snacks som t.ex. glass eller desserter. Denna information brukar stå angiven på den hemsida som man bokar resan via. Står det inte specificerat gör man rätt i att kontakta hotellet i god tid innan.

Generellt sett kostar en all inclusiveresa betydligt mer än för den som bokar hotell och flyg separat. Anledningen till detta är självklart att all mat och dryck är inräknad och att man slipper oroa sig för att hitta bra restauranger eller behöva lägga ut alldeles för mycket pengar på glass till barnen. I många fall är det rekommenderat att man använder sig av en lågpriskalender när man vill boka denna typ av semester och att man, i den mån det går, försöker undvika att resa i samband med lov. Under lov är resorna mycket dyrare och även om man bokar en sista minuten-resa så kan priserna per person komma upp ganska högt.

Det är inte alla länder där all inclusivehotell är vanligt förekommande. Det är främst på charterresorter som Turkiet, Spanien, Grekland, Egypten eller Cypern som man hittar dessa typer av hotell och erbjudanden. Har man inte bokat in all inclusive i samband med sina biljetter kan man i vissa fall lägga till det när man är på plats. Kostnaden brukar då vara beräknad per person och per dag.