Agadirs bästa stränder

Agadir kommer förmodligen att vara den mest kända kuststaden i Marocko. Här kommer det naturligtvis att handla om sol och bad. Dessutom kommer även Agadir att vara en plats som erbjuder bra vågor för alla surfare. Dock kommer detta inte alls att hålla samma klass som en resa till Taghazout. Detta betyder då att de som reser till Agadir kommer att vara de som tar det lite lugnare. Ja, i alla fall på stränderna. När det kommer till nattlivet så kan det vara helt annorlunda.

Nu ska detta dock inte handla om nattlivet utan vilka stränder man finner i Agadir, samt vilka av dessa som är de bästa. Här är det också så att det kommer att smygas in ett litet tips om bra boende på de olika stränderna, så att man kan försäkra sig om att alltid vara nära den strand som passar bäst för en själv och en semester i Agadir. När det talas om stränder i Agadir, så kommer detta också att vara lite missvisande. Här finns det en strand, sedan handlar det om de som ligger direkt i anslutning till denna mycket populära turiststad.

Stranden i Agadir

Här snackar vi då naturligtvis om den största magneten som håller alla turister på plats. Detta med anledning att den ligger i direkt anslutning till Agadir och att den faktiskt också är mycket vacker. Hur som helst kommer den med andra ord att vara mycket välbesökt, vilket då gör att den med krav på lite frihet som inte vill ha så många omkring sig gör ett bättre val av en närliggande strand.

Essaouira

Här talar man om en annan kuststad i Marocko som är belägen norr om Agadir. Här kommer också denna plats att vara känd för sitt träsnideri och möbleltillverkning. Här kan man helt enkelt köpa sina egna möbler. Här kommer det finnas en bra strand som inte är så överbefolkad. Dock kommer det oftast vara starka vågor och det blir även en automatisk plats för alla vindsurfare. Sträckan mellan Agadir och denna plats är en restid på cirka 2,5 timmar.

Oualidia

Här talar man också om en mycket välbesökt strand och badort, som ligger belägen norr om Agadir. Hit kommer både lokalbefolkning och massor av turister. Även den marockanske kunden har en mycket flott villa på denna ort. Denna strand ligger belägen med ena änden i en lagun, medan den andra erbjuder de stora vågorna från Atlanten. Här handlar det om en strand som är mycket vacker, samtidigt som den också är barnvänlig.

Nybörjarsurfaren i Agadir

Om man är någons som vill prova på att surfa för första gången, eller den som är nybörjare inom denna sport, är man verkligen den som gör ett bra val i Agadir och de olika stränderna runt denna stad. Speciellt Oualidia kommer att vara en stad med en strand som erbjuder de perfekta förhållandena för alla som vill lära sig surfa till de som redan har baskunskaperna. När man sedan har tagit steget upp i hierarkin så kan man sakta men säkert ta sig vidare till Taghazout.