6 smarta resetillbehör på resan!

Resetillbehör

När du är ute och reser vill du att både resan och allt runtomkring flyter på så smidigt som möjligt. Väsentliga saker som resehandlingar och andra dokument är en förutsättning för en problemfri resa. Men det finns även en hel del smarta resetillbehör på marknaden idag som kan underlätta din resa och göra den ännu mer effektiv!    

I denna artikel listar vi 6 resetillbehör du inte visste du behövde på resan! 

1. Resefodral med RFID-skydd 

När du reser är det otroligt viktigt att du har ditt pass, dina kort och andra tillbehörigheter för plånboken säkra och nära till hands. Att resa med ett resefodral med RFID-skydd gör att du kan känna dig säker från stöld. Här kan du samla alla dina resedokument på ett och samma ställe med 11 smarta innerfickor.  

När en RFID-läsare läser av ditt kort kan alla dina kontouppgifter lagras och hamnar de i fel händer är det lätt hänt att du blir utsatt för stöld. Samma sak gäller för ditt pass som gör att du kan utsättas för identitetsstöld. 

Ett RFID-skydd är ungefär lika stort som ett vanligt kreditkort som ligger placerad i resefodralet. Om någon gör ett skimmingförsök kommer detta kort aktiveras av signalen som kommer mot det och skickar en störningssignal som blockerar avläsning.   

2. Bagagevåg 

Har du tänkt shoppa under resan men är osäker om din väska kommer väga för mycket när du väl ska hem? Då kan det vara smart att ha med sig en digital bagagevåg på resan. Med en kompakt och lättläst bagagevåg kan du känna dig säker på att du håller dig under maxvikten för väskan för att slippa betala för övervikt.  

Bagagevågen har en ergonomisk design och kan läsa upp till 40 kilo och du kan välja mellan att läsa vikten i kg eller lbs. Vågen har en tydlig LCD-display som gör att du snabbt kan läsa av vad din vikt ligger på och i och med dess design är den lätt att ha med sig på alla resor. 

3. Nackkudde 

Om du har en långflygning framför dig kan en nackkudde vara räddaren i nöden. Med en nackkudde kan du sova bekvämt och skönt under hela flygningen utan att du belastar ditt huvud eller din nacke fel.

Med inbyggda luftkammare så stödjer du även huvudet från att falla i en obekväm position. Genom att kudden är uppblåsbar kan du lätt både blåsa upp och ned kudden efter behov, vilket gör att den inte alls tar stor plats i din packning.

En nackkudde används inte endast till långa flygresor utan är även perfekta för en buss, båt-eller bilresa.   

4. Sovmask med trådlösa hörlurar 

Om du är en av dem som har svårt för att somna när det är ljust runtomkring och ska iväg på en längre flygtur kan du ha stor fördel av en sovmask.

En sovmask håller allt omringande ljus borta och det blir lättare för dig att somna och fortsätta sova under hela flygturen.  

Att även köpa en sovmask med inbyggda trådlösa hörlurar gör att du kan lyssna på din favoritpodd eller musik medan du slappnar av i väntan på att komma fram till din slutdestination. 

5. Adapter 

Om du ska resa till länder inom Europa, med undantag för Storbritannien och Irland kommer du med största möjlighet inte behöva en adapter.

Men ska du resa utanför Europa är chansen stor att du kommer behöva ha med dig en adapter för att kunna ladda dina elektroniska enheter.  

Att ha med sig en adapter för både jordade och ojordade kontakter på resan kan göra att du slipper stå strandad på din destination utan att ha ett sätt att kunna få ström till exempelvis din mobiltelefon.  

Om du är osäker på vad som gäller för just det land du ska resa till så finns det flera listor på nätet med land för land kring vad för kontaktuttag du har att göra med.  

6. Sladdlöst strykjärn 

Att ha med sig kläder i lite känsligare tyger som satin eller linne på resan kan lätt bli en mardröm när det kommer till packning, då dessa material har en tendens att bli skrynkliga snabbt.  

Genom att ha med dig ett kompakt sladdlöst strykjärn på resan kan du få strykta kläder på nolltid.

Du kan ladda batteriet och sedan få cirka 25 minuters oavbruten strykning och samtidigt använda strykjärnet som en powerbank. Två användningsområden i ett! 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*