5 sevärdheter på Island

På senare år har vårt skandinaviska grannland Island blivit ett väldigt populärt resmål, och detta med all rätta. Har denna sockerbit ännu inte fångat ditt intresse? Låt mig då få fresta dig med fem sevärdheter som kan vända på steken!

Ja, många är vi som längtar efter att kunna sätta oss på en buss, ett tåg eller ett flyg och ta sig bort till en bättre plats, utan att behöva dras med vardagens alla plikter och utmaningar. Ibland vill vi bort även när vi inte har råd. Medan vissa väljer att låna till resa väljer andra vänta med att röra på sig. Ska man ta beslutet att låna pengar är det förstås väldigt viktigt att se över villkoren. 

Svarta stranden i Reynisfjära

Island är känt för sina vackra landskap och miljöer. Ett av landets mest berömda turistmål för den som vill ha en syn för ögat är svarta stranden i Reynisfjära. Kustområdet har fått stor uppmärksamhet världen över och stora filmproduktioner som Star Wars och Game of Thrones har spelats in där.  

Blå lagunen 

Sugen på naturlig och högst avslappnande behandling för kroppen? Blå lagunen är vad man kallar ett “geotermiskt spa” och har blivit ett av Islands mest besökta turistmål. Den är lokaliserad i något så exotiskt som i ett lavafält. Nästa gång jag åker till Island kommer jag definitivt att göra en tripp dit. 

Skaftafell

Inget land som lockar turister för de vackra vyerna och miljöerna vore väl komplett utan en nationalpark? Skaftafell instiftades hösten 1967 och består av närmare femtusen kvadratmeter av naturlig skönhet. Här finns också ett campingområde för den som vill tillbringa mer i parken och hinna med att kunna se allt vad den har ett erbjuda. Perfekt för familjen då barnen inte lär ha en tråkig stund där. 

Húsey

Är du som många andra i behov av att komma lite närmare dig själv och finna inre ro så är området Húsey rätt för dig. Här finns stora landskap att vandra på och ett omtyckt retreatcenter. Det finns också möjlighet att kunna rida islandsponny.

Vulkanen Hekla

Vulkanen är ett av världens häftigaste fenomen, men det är väldigt sällan vi faktiskt får chansen att se dem i verkligheten. På Island finns det flera vulkaner att bevittna och den häftigaste är förmodligen Hekla, som är omkring 1500 meter hög och en av landets mest aktiva. Hoppas bara inte att den får ett utbrott när du är där!

Där har vi det, fem stycken sevärdheter på Island. Blir du sugen på att åka?