5 saker du inte får missa på Gran Canaria

Gran Canaria är en ö full av sevärdheter och möjligheter till mysiga utflykter. Det är den tredje största ön i den spanska ögruppen Kanarieöarna i Atlanten. Planerar du en resa hit kommer denna guide förhoppningsvis att hjälpa dig att plocka ut de bästa russinen ur kakan. Med en blandning av städer, aktiviteter och naturområden kommer det finnas något för alla!

Roque Nublo

Denna vulkanklippa är belägen i mitten av ön och erbjuder en mäktig utsikt 1 813 meter över havet. Platsen är omgiven av kilometer av orörd tallskog och små pittoreska byar. Promenaden från parkeringsplatsen tar cirka 25 minuter och gör att du kan komma precis intill. Du kommer även kunna se klippan från de flera platser när du befinner dig i mitten av ön, men den bästa utkiksplatsen är helt klart Pico de Las Nieves vilket är öns högsta punkt. Roque Nublo är som vackrast i soluppgång och solnedgång då det magiska ljuset nästan får klippan att lysa.

Las Palmas

Öns huvudort är Las Palmas, med en blandning av citypuls och härliga strandbad. Här kan du slå dig ner på en mysig tapasbar och sippa på ett glas sangria, spana på folk i Catalinaparken eller besöka någon av de många shoppingbutikerna längs La Triana. Missa heller inte den gamla stadsdelen La Vegueta där Santa Ana ligger, en katedral från 1400-talet med mäktig arkitektur. Mitt i Las Palmas hittar du även den kilometerlånga sandstranden Las Canteras. Här samlas alla soltörstande och badsugna som vill tillbringa en dag på den gyllengula stranden.

Dunas de Maspalomas

Dessa mäktiga sanddyner ser ut att vara direkt hämtade från Sahara. Ingen vet hur dessa formades, men vissa experter påstår att dynerna kom till efter en tsunami för över 200 år sedan. Att vandra här är en magisk upplevelse och kommer bidra med många vackra semesterfoton. För att få bästa möjliga upplevelse ska du stiga upp i gryningen, på så sätt får du sanddynerna nästan helt för dig själv och kan njuta av det vackra gyllene ljuset.

Bodegas Las Berrazales

Kanske är ett besök på en vingård inte det första du tänker på när du tänker på Gran Canaria, men faktum är att ön har en lång historia av vinproduktion tack vare det gynnsamma klimatet. Vid foten av Tamadabas klippor på öns nordöstra del hittar du Bodegas Las Berrazales och vingården La Laja. Det är en populär plats för guidade turer och för att fylla på vinkällaren där hemma. Familjen som driver vingården framställer rosé, röda, samt halvtorra och torra vita viner på druvor av varianten svart Listán.

Cueva Pintada

Vill du lära dig mer om öns kultur och historia är det ett måste att besöka en av Kanarieöarnas viktigaste arkeologiska utgrävningar – La Cueva Pintada de Gáldar. Detta museum med en arkeologisk park var ursprungligen en lantgård byggd av öns ursprungsbefolkning. Här kan du promenera genom historien och med hjälp av grottmålningarna föras tillbaka i tiden. För bästa möjliga upplevelse rekommenderas en guidad tur där du kommer få ta del av platsens alla hemligheter! Muséet har utrustats med en glaskupol för att man ska kunna komma nära utan att skada grottmålningarna.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*