5 saker du inte får missa i Portugal

Det finns givetvis mer än 5 saker man måste se när man besöker Portugal, men här kommer i alla fall 5 tips där man kan börja för att upptäcka detta fantastiska land!

Lissabon

Ett besök i Lissabon är ett måste för att uppleva det som många menar är det äkta Portugal. Här får man en god inblick i det dagliga livet, kulturen och får uppleva landet som det till stor del är som mest. De gula spårvagnarna som far fram på Lissabons gator är ett utmärkt sätt att ta sig runt på i staden och de är en upplevelse i sig som man inte bör missa!

Hyr bil

Att hyra bil är smidigt och relativt billigt i Portugal. Med bil får man se ännu mer av landet och då är ett givet kort Sintra. Sintra är en charmig liten by bara en kort bilresa bort från det livliga Lissabon. Med färgstarka byggnader och underbara pittoreska torg kantade av caféer är denna by en riktig pärla. Det sägs att Lord Byron blev så tagen av staden när han besökte den på 1800-talet att han skrev ”Ung Haralds pilgrimsfärd” tack vare detta.

En annan vacker region att besöka när man har hyrt bil är Dourodalen i norra Portugal.
Här tar man sig fram bland fantastisk natur och underbara vinodlingar, och kan njuta av den portugisiska landsbygden på bästa sätt.

Palácio da Pena

Ett av landets, och kanske Europas, vackraste slott heter Palácio da Pena. Detta slott skiljer sig från mängden tack vare att hela slottet är målat med klara färger i rosa och gult. Slottet är från 1800-talet, och består av en blandning av europeisk och arabisk arkitektur. Ett besök här är ett måste, och slottet lämnar ingen oberörd. Ett mer fantasifullt slott får man leta efter, och man får en fantastisk känsla av lekfylld glädje som håller i sig hela dagen!

Pasteis de Belém

Med samma namn som de kända bakverken, finns restaurangen Pasteis de Belém bara ett stenkast från Lissabon. Denna ljuvliga bakelse består av en söt vaniljkräm med ägg och ett sprött skal, och godare bakverk får man leta efter! Restaurangen Pasteis de Belém har ofta en lång kö av turister utanför som vill provsmaka godbitarna, så detta ställe är definitivt ett måste för dig som uppskattar matkultur och godsaker!

Stränder och Algarvekusten

Om man vill hitta de vackraste stränderna i Portugal ska man absolut bege sig till Lagos. Med sina vackra röda klippor och oändliga soltimmar (känns det som) har den blivit en av Europas mest besökta och uppskattade stränder.

Vita paradisstränder i Europa? Jo det finns faktiskt!
På Algarvekusten hittar man alla strandälskares paradis. Med mysiga fiskebyar och folktäta torg samt ett livligt nöjesliv har Algarvekusten något för alla. Stränderna här är även perfekta för dig som gillar vattensporter så som snorkling, vindsurfing eller dykning.
Den vackraste stranden på kusten sägs vara Praia da Marinha, och man hittar den bland annat i Michelinguidens topplista över de bästa stränderna. Milslånga vita stränder, turkosblått vatten och mystiska grottor erbjuder en magisk miljö för dig som vill njuta av sol och bad.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*