5 måsten i St Julians

St Julians på Malta är en populär destination. Det finns så mycket att se och göra att du kommer ha svårt att hinna med allt. Här listar vi 5 saker du inte får missa om du besöker st Julians, men lyckligtvis finns det mycket mer att se och uppleva.

Gå längs strandpromenaden

St Julians har en lång fin strandpromenad som utnyttjas av alla. Här ser man joggare, barnvagnar och par som njuter av en romantisk solnedgång. Börja vid Balutta bay och gå långsamt mot Spinola bay. Här kan du avsluta med en obligatorisk selfie vid Love Sign.

Bada i st Georges bay

För oss svenskar känns det kanske lite konstigt, men det är också en häftig upplevelse att bada på en artificiell strand som faktiskt ligger inte mindre än 200 meter ifrån den bartätaste gatan. För budgetresenären går det utmärkt att ta med sig en öl från supermarknaden och avnjuta i solnedgången på stranden innan det är dags för kvällens fest.

Ät Rivareno glass och beundra marinan

Vid busshållplatsen i st Julians, innan Portomasorondellen med de stora palmerna, hittar du glasscafet Rivareno. Här kan du köpa en bägare med italiensk kvalitetsglass. Ta sedan med dig glassen och avnjut den på trapporna ner till Portomasomarinan, eller i parken precis vid bussen.

Drick en Bomboclat på Juuls reggeabar

Om man står vid Love Sign och tittar upp mot hjärtat av Paceville mellan fiskebåtarna i Spinola bay, kommer man se en trappa. Om det är kväll är den fylld av glada människor som är ute och roar sig. Om du går till trappan ser du Juuls reggeabar på vänster sida. Här kan du gå in och beställa en Bomboclat. Vad du får då är en mojiito som är gul, röd och grönrandig. Här kan du sen avnjuta din drink på trappan vid öns mest avslappnade bar.

Prova det Maltesiska köket

Det finns en oerhört stor mängd restauranger i st Julians. Det är inte helt lätt att välja. Gululu i Spinola bay är känd för sin maltesiska mat, och sen har man många italienska restauranger. Det som ändå är det säkraste kortet är att äta en god bit kött på en av de många steakhousrestaurangerna som ligger så att du har utsikt äver solnedgången vid Spinola bay. Om du känner att det passar budget och smak bättre kan du istället välja att prova en av de många hamburgerrestaurangerna. Man kan tro att fisk är det bästa på Malta, men faktum är att malteserna själva uppskattar kött mest och därför är det bäst att satsa på en god köttbit om du vill bli säker på att inte bli besviken.

Det finns mycket att se och göra i St Julians men om du i alla fall hunnit med dessa 5 saker är jag säker på att du kommer känna dig nöjd med din semester. Det som kanske också borde varit med på listan är att bada i en av de många poolerna som ligger på hotelltak, med fantastisk utsikt över medelhavet eller att äta lokal pastissi från en av de små kioskerna.