5 måsten i semesterorten Punta Prima

Punta Prima är ett av Menorcas större turistmål och mycket uppskattat av både barn och vuxna. Här finns lite större utbud av allting, även om lugnet gör sig påmint här också. Även om Punta Prima är synonymt med sol och bad så finns det också en rad andra aktiviteter att göra här. Här nedan kommer läsning om några av dem.

Punta Prima Beach

Åker man till Punta Prima, så vill man naturligtvis ta sig en sväng till stranden det första man gör.
Stranden i Punta Prima är förhållandevis djup och vattnet är stilla, vilket gör att man kan snorkla och utöva andra roliga vattensporter som kajakpaddling eller åka trampbåt. Det finns inga stenar här så man slipper oroa sig för att få ont i fötterna. Utmed stranden ligger flera barer och restauranger som är öppna till långt in på kvällen så varför inte möta solnedgången här med en drink i handen?

Gå in på vattenparken Splash Sur

Endast en kilometer utanför Punta Prima har det nyligen öppnats en familjevänlig vattenpark dit man kan gå med barnen för att åka rutschkana, hoppa från trampoliner eller titta på de små när de plaskar för fullt. För under 100 Euro kan tre personer komma in om man vill spendera en heldag, men om man kommer dit efter kl. 15 så reduceras priserna med 50 %, då parken stänger kl. 18.

Se hästshowen Somni

Vissa charterarrangörer ger resenärerna access till en mycket fascinerande hästshow som är ett riktigt skådespel i menorkinsk stil. Den heter ”Somni” (dröm på katalanska) och berättar om en flicka som vill ha en häst som sin bästa vän. Showen består av musik och dansande hästar och ryttare, och här kan man uppleva Menorcas traditioner till den grad att den faktiskt kan bidra till en liten tår i ögonvrån. Hästarna är naturligtvis de bekanta menorquiner-hästarna som man håller av så mycket här.

Spela minigolf

Minigolfbanorna är betydligt mer färggranna och vackra i Punta Prima än man är van vid på hemmaplan, eftersom de har palmer och turkosblå pooler i bakgrunden. Minigolfbanorna ligger ofta i anslutning till hotellen så man bör se till att ta minst en runda innan man åker hem. Perfekt om man vill göra en trevlig aktivitet på kvällen före eller efter middagen.

Åk ut på Isla del Aire

När man står vid stranden i Punta Prima, kan man titta rakt ut mot en kal ö med en stor fyr. Denna ö är ett perfekt utflyktsmål när man vill vara lite ifred men samtidigt inte åka så långt. På Isla del Aire kan man titta på fåglar, äta picknick eller jaga de små svarta ödlorna som springer omkring. Dessa små djur är väldigt speciella, då de kan ändra färg helt för att smälta in i omgivningen. Arten är typisk för denna lilla ö på 3,3, km. Förutom ödlorna, kommer man garanterat se några av de över 300 kaninerna skutta omkring.
Till Isla del Aire kommer man med båt som man kan hyra på stranden och lägga till i småbåtshamnen där även en och annan yacht syns till. Ta en lugn stund med familjen eller kärestan och glöm inte besöket till det vackra fyrtornet.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*