5 måsten i Molivos

I Molivos står livsnjutning högt i kurs och eftersom detta är en gammal medeltidsby på en av Greklands största öar, finns det många aktiviteter och sevärdheter som man kan utforska. Runt Molivos finns underbara vandringsleder och stränder och inne i staden kan man njuta av god mat, ouzo-drycken samt shopping i de många genuina gränderna. Molivos är en blandning av enkelhet med en karakteristisk charm som lämpar sig utmärkt för både äldre personer och romantiska par. Här är 5 måsten i Molivos.

Strosa utmed shoppinggatan

Även om man inte har tänkt att shoppa speciellt mycket så måste denna söta gata betraktas på närmare håll. Molivos shoppingstråk är utsett till världens 5:e mysigaste och vackraste gata, så även om man är pank så är en promenad här ett måste. På våren är den bästa tiden att strosa här då blåregnet färgar hela gatan i lila färger och på sommaren övergår dessa blålila toner i grönska och lummighet som går hand i hand med stadens fängslande inre.

Gå upp i borgen

Överst i Molivos ligger den gamla 1300-talsborgen Gattelusi som numera är en välbevarad ruin. Hit upp kan det ta en stund att gå eftersom det är mycket brant, men på så vis får man även lite motion. Väl uppe på toppen är utsikten storslagen och har man tur hamnar man här en kväll när det hålls utomhuskonsert.

Besök utomhusbiografen Cinema Arion

Om man tycker att film blir bättre under den öppna himlen med ett glas vin i handen eller en glass i munnen, så ska man ta del av Cinema Arion som sänder utomhusbio under somrarna i Molivos. I en av parkerna precis mittemot taxistationen, ställer man upp ett stort antal stolar och spänner upp en gigantisk bioduk och i bakgrunden kan man se Gattelusi-borgen lysas upp i kvällssolen. De flesta filmer är på engelska så man behöver inte oroa sig för att man inte pratar grekiska.

Ta det originella minitåget

Village Train, som det kallas även i Grekland, kan ta resenärer mellan orterna Molivos och Petra. Istället för en menlös hop on/hop off-buss så finns alltså detta roliga tåg som gör att sight-seeingturen blir lite mer unik. Tåget som går i grekiska färgerna vitt och blått, stannar på sevärda platser som borgen, hamnen och jungfru Maria-kyrkan i Petra. Det tar en även ända fram till stränderna. Sammanlagt stannar det till på 8 platser och man väljer själv när man vill stiga av. Perfekt för den som inte känner för att gå hela vägen upp till borgen.

Vandra utmed lederna

När man fått nog (om man nu kan få det) av kullerstensgatorna och vill ge sig ut på lite upptäcktsfärd, så är trekking-lederna inte långt borta. Ta på walking-skorna och följ med på en guidad tur. Man kan också välja att ta sig fram i terrängen på egen hand. Vill man kan man också hyra en häst eller en åsna och rida under de gröna olivträden utmed stigarna. I turistinformationen eller på hotellen kan man få mer information om just de leder man är nyfiken på samt få tillgång till en karta då många nya leder håller på att märkas än idag. Då byn Petra inte ligger långt bort, kan man även passa på att göra en liten vandring i de relativt lågt belägna bergen runt byn. Man ska se till att akta sig för den mycket giftiga ormen ottoman viper, var man än sätter fötterna!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*