5 måsten i Marbella

Marbella har blivit ett av Europas mest populära resmål, både för svenskar och internationella turister. Och visst är detta lätt att förstå. Här är det garanterat varmt och soligt, stränderna står på rad och väntar och shoppingen är fantastisk. Dessutom har solkusten några av Sydeuropas mest charmiga byar och orter runt omkring Marbella och naturen är underbar att se på nära håll, både på vandringslederna och genom bilrutan.

Spela golf

Marbella och resten av Costa del Sol har några av de mest berömda golfbanorna i världen. Hit vallfärdar trogna golfare och det kan vara ganska svårt att få plats, vilket gör att människor till och med blir tvungna att söka sig längre bort. Golfbanorna ligger på 35 olika platser runt staden och det är inte alltid helt billigt att spela här. Dock är naturen fenomenal och banorna i världsklass så man ska verkligen passa på att gå några hål när man ändå är här. Några av de mest eftertraktade banorna heter San Roque Old, Sotogrande och La Reserva men man kan även ta sig runt på Santa Clara Golf Club som ligger närmare Marbella.

Vandra i bergen

Naturen i och runt Marbella är gudomlig, rent ut sagt och det vore synd att bara spendera tid på stranden under en vistelse här. Det finns många fina vandringsleder här så glöm inte att ta med rejäla kängor. Glöm sangrian för en stund och ställ om till ett sportsligt humör. Börja tidigt på morgonen innan solen har hunnit komma ikapp och glöm inte vatten och matsäck i ryggsäcken. Sedan är det upp i bergen som gäller. Marbella har 6 vandringsleder som är populära och många av dem börjar bakom köpcentret ”La Cañada” . Även runt om i Costa del Sol finns många vandringsleder, bl.a. flera vid Mijasbergen.

Shoppa tills man storknar

Marbella är en stad för jet-set folk och det märks även på butikerna i närheten. Den vackra marmorgatan i stadens centrum är omringad av fina och lyxiga butiker med allt mellan himmel och jord. Badkläder och skor är särskilt stort i Marbella men man kan även hitta fantastiska kläder. Det förnäma varuhuset Il Corte Ingles ligger nära marinan Puerto Banus och den stora huvudgatan Av. Ricardo Soriano erbjuder alla spanska märken som Zara, Mango, Massimo Dutti etc.

Äta tapas

Solkusten är känt för sina goda tapas som är en spansk bufféliknande måltid, bestående av alla möjliga godsaker. Oavsett om man befinner sig vid en strand eller mitt inne i centrum, ligger det tapasrestauranger lite här och var. Denna måltid är bra både om man är hungrig eller bara känner ett litet sug i magen. Man kan beställa in vad man vill och skölja ned det med en sangria på kvällen.

Titta på flamenco

Visst kan man inte komma till Marbella och åka hem utan att ha sett åtminstone en uppvisning av den traditionella flamencon? Dansen har olika ursprung men är framförallt populär utmed de spanska sydkusterna och i Andalusien. Glöm inte att gå till Tablao Flamenco Ana Maria i gamla stan i Marbella och titta på live-show och att äta en god bit mat samtidigt. Flamenco är en del av den spanska kulturen och en upplevelse man inte kommer att glömma.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*