5 måsten i Bugibba

Semesterorten Bugibba på nordöstra sidan av Malta har massor att bjuda sina besökare på. Den lilla medelhavsön Malta har engelska som officiellt språk och är populär hos brittiska expats och turister. Det märks extra tydligt i Bugibba, där man hittar brittisk pubmat och brittiska pubar. Bugibba är en slö sommarstad och man åker hit för att ta det lugnt i solen, för att ta en öl på kvällen och äta god och billig mat. Det finns gott om barer och enkla nöjen att tillgå, likväl som det finns dykklubbar och olika vattenleksaker att hyra. Vill man vara säker på att man inte njuter för mycket, utan att man också hinner med att lära känna Bugibba och dess område lite bättre, så kommer här en lista på 5 absoluta måsten om man är i Bugibba som turist.

Vandra i skuggan i Salini National Park ( även kallad Salina )

I det som kallas Qawra ( uttalas aura ) finner man denna fantastiska nationalpark, där man kan vandra omkring bland de skuggande träden eller ta sig en kaffe för 1 euro i cafeterian. Ett måste om man är på semester i Bugibba.

Cafe del Mar

Cafe del Mar kan nog bäst beskrivas som en extra lyxig Lido, alltså ett område vid stranden med pool som man betalar för att gå in på. Cafe del Mar har en magisk utsikt över havet, och dessutom en infinity pool. Mest känt är nog cafe del Mar för sina coola fester med kända DJ:s, men det är väl värt ett besök bara för att bada i poolen. Om du väljer att äta något på restaurangen slipper du betala inträde.

Vattenlandet vid Bugibba square

OK, det är inget stort vattenland, utan ser kanske mer ut som en liten asfalterad pöl, men barnen älskar det. Här finns vattenpistoler och fontäner att springa igenom. Bäst är att allt detta är helt gratis, samt att området ligger vackert, så att de som inte vill leka istället kan njuta av utsikten över Medelhavet.

Spela eller titta på bocci på bocciklubben i Bugibba

Bocci är ett slags bouleliknande spel som är mycket populärt på Malta. Det spelas på bocciplaner och det finns bocciklubbar över hela ön. Turister är välkomna att titta och prova på. Den stora fördelen med bocciklubben i Bugibba är att den ligger precis vid vattnet och också att maten där ständigt får gott betyg från de som har ätit där.

Ät en laktosfri, vegansk eller helt vanlig men otroligt god hemmagjord glass på Sottozero.

Maltas bästa glassbar ligger ett stenkast ifrån Bugibba square, det centrala torget i Bugibba. Glassen är helt fantastisk, och dessutom väldigt allergivänlig. Det kommer hela tiden ut nya fantastiska smaker, som kinderägg, torrone och lemon cheescake, och givetvis ett urval av färska sorbeter med säsongens frukt eller bär. Trots den stora mängden besökare är det förvänansvärt kort väntetid, och så är det väldigt prisvärt dessutom.

Nu har du 5 måsten för dig som turist i Bugibba. Lite familjeaktiviteter, lite natur, lite lyxig fest, lite lokalkultur. När du börjat bli trött och behöver vila, kommer avslutningen då du kan njuta av en fantastiskt god glass, förhoppningsvis vandrandes långsamt längs med strandpromenaden medan solen långsamt går ner över Medelhavet.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*