5 måsten för turister i Toronto

Den kanadensiska storstaden Toronto är till befolkningen den största staden i Kanada och den fjärde i storleken i Nordamerika efter Mexico City, New York City och Los Angeles. Detta innebär att Toronto är en riktig metropol med en mängd spännande saker att både se och göra för besökaren. Här nedan följer en presentation av de 5 saker man absolut inte får missa som turist i staden.

The Beaches

Här kan man tro att man missat en översättning, men området heter faktiskt The Beaches och består av en lång strand. Stränder är antagligen inget man förknippar med Toronto i första hand, men detta är en riktig härlig plats för hela familjen. Här kan man ägna sig åt drakflygning, promenader, en mängd olika sportaktiviteter eller bara sitta och njuta av platsen i någon av de caféer som finns i området.

The Distillery District

Det här är en plats som dykt upp i ett ganska stort antal Hollywood-filmer. Detta mycket på grund av den lägre kostnaden att spela in film i Kanada jämfört med USA, men också för att det är ett både trendigt och charmigt område som är väl värt att besöka. Här hittar man både shopping i de många nischade butikerna, trendiga restauranger och flera konsthallar. Området fick sitt namn efter den framställning av whiskey som bedrevs här tidigare.

High Park

Är du ute efter en plats som motsvarar Hyde Park i London eller Central Park i New York? Då har du kommit helt rätt om du hamnat i High Park. Här finns allt det man önskar av en centralt belägen park med kosmopolitisk känsla; sköna promenadstråk, restauranger och ett litet zoo. Parken är bitvis ganska kuperad, så här får du verkligen valuta för pengarna om du vill träna din kondition genom löpning! High Park är otroligt vacker och så naturskön en city-park kan bli.

Toronto Islands

Här blandas både nöjen och rekreation på ett fungerande sätt. Vill du inte ta den smidiga färjan ut till öarna kan du med fördel paddla kajak dit istället. På öarna kan du njuta av en härlig utsikt över Toronto och här finns både restauranger, tivoli och fina stränder att fördriva tiden med. Sommartid blommar förstås platsen upp lite extra och då grillas det lite varstans. Har du bra sikt en vacker dag kan du se över till USA!

Eaton Centre

Självklart bjuder en så stor stad som Toronto på utmärkt shopping och på Eaton Centre får de flesta sitt lystmäte, med fler än 320 butiker till buds. Komplexet innehåller dessutom hotell, en mängd olika matställen och en massa annat för hela familjen. Här kan du slå dig ned med en kopp kaffe och bara titta på folk. Eaton Centre ligger dessutom nära många av de övriga sevärdheter som Toronto har att bjuda på.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*