5 måsten för turister i Taghazout

När det gäller Taghazout så talar man om en turiststad i Marocko. Här handlar det egentligen i grund och botten om en liten fiskeby, som ligger belägen på Marockos Atlantkust norr om den lilla staden Agadir. Här är denna stad mycket känd i surfkretsar då detta är en av de perfekta platserna för surfare sett över hela världen. I söder finns det som bär namnet La South, vilket är färskvatten som formligen bubblar ut ur klipporna. De flesta som åker till Taghazout på semester kommer att ha sol, bad och surfing i tankarna men det kommer faktiskt att finnas mer att se och uppleva i Taghazout.

Nedan kan man läsa om det som artikelförfattarna tycker är 5 måsten för alla de turister som gör ett besök i Taghazout.

Surfa på vågorna vid Killer Point

Ja, när man är den som har tagit sig till Taghazout för att uppleva bra surf och härliga vågor, så kommer man inte att bli besviken. Här kommer man att få tuffa till sig för att klara de höga vågorna som möter den vid Killer Point som är en mycket kraftfull ”point break”. I övrigt finner man också många andra platser där man kan surfa direkt från stranden. För att bara nämna ett namn till så handlar det om Anchor Point, där man finner fantastiska upplevelser genom att snabbt fara genom de perfekta tunnelvågorna.

Sol & Bad i Taghazout

Som redan nämnts i inledningen av denna recension av Taghazout, så kommer det handla mycket om vatten och hav samt sol och bad. När man verkligen vill ha de bästa stränderna att leka och sola på, så kommer valet av Taghazout att vara det perfekta. Här ligger denna lilla fiskeby placerat lite norr om den mera kända staden Agadir, men erbjuder en perfekt plats för den som vill finna lata dagar i solen.

Se det genuina marockanska livet

Något som inte kan bli bättre när man vill se hur den genuina livet fungerar i ett land, är också att besöka Taghazout. Här var ju detta en liten fiskeby. Hur ser det då ut omkring? Ett rent måste är alltså att se och supa in det dagliga livet för alla som tar sin båt ut på vattnet, lägger nät och finner det lilla kapitalet att leva på som ska föra dem mot ytterligare en dag på den plats man kallar för paradiset.

Tayyu Hiking

Här handlar det om äventyr och trekking. När det gäller campingturer och utflykter i den rena och fantastiskt vackra naturen så kommer Taghazout att erbjuda mycket av den varan. Här är detta en perfekt aktivitet som får en att se mer av detta vackra land.

Kamelridning, Båtturer och terrängfordon

Precis som på många platser i världen så erbjuds det aktiviteter i Taghazout. Här finner man också kamelridning som kan vara väl så svårt. I annat fall finns båtturer eller möjligheten att köra fyrhjulingar. Man bör välja någon av dessa aktiviteter då det både är roligt och man samtidigt får uppleva mycket på samma gång.