5 måsten för turister i Novi Sad

Något som du snabbt ser när du anländer till staden Novi Sad i Serbien, är att detta är en mycket vacker stad i sin helhet. Här handlar det helt enkelt om att det nya möter det gamla, samtidigt som en kraftig expansion och utveckling sker i staden. Det handlar om att du som turist hälsas välkommen att spendera dina semesterdagar på en plats där det finns mycket att se och upptäcka. När du besöker Novi Sad så är detta ingen kuststad, men trots detta kommer du faktiskt att finna en riktigt bra strand vid den stora floden Danube. Utöver detta är det bara att kolla in lite information om stranden och fyra andra saker du inte får missa i Novi Sad.

Danube Strand i Novi Sad??

Ja, här kommer du naturligtvis inte alls att kunna jämföra denna strand med ett skimrande hav vid någon av de många kuststäder som finns som stekhett turistmål i världen. Du kommer dock att få en mycket trivsam dag vid denna strand, där du själv kan välja om du verkligen ska ta ett dopp, eller om du bara ska slappa med en picknick i solen. Faktum är att denna strand är mycket välbesökt av såväl turister som lokalbefolkningen. Helt enkelt en av de sakerna du inte får missa vid ett besök i Novi Sad

Petrovaradin Fortress

Detta stora och fantastiskt välbevarade fort som ligger beläget på den höga banken av Danubefloden, har sedan urminnes tider varit den starka platsen i Novi Sad. Här kommer detta fort tidigare att ha använts för att försvara staden mot angrepp via vattenvägen. Idag kommer allt att vara restaurerat in i minsta detalj och alla som turistar i Novi Sad kan besöka denna plats. Här finns det även möjlighet att gå på guidade turer, eller uppleva detta fort på egen hand. När mörkret faller över staden belyses detta fort så att du alltid har något vackert att se på vid din kvällsvandring utefter Danubefloden.

Danube Park

Precis som de flesta städer du besöker i livet så kommer även Novi Sad att ha en eller flera parker. Här handlar det dock om något som håller en mycket hög klass. Detta är Danube Park, som faktisk sedan många år tillbaka är skyddad som ett naturmonument samt fungerar som en symbol för hela staden. När du besöker denna park kan du känna lugnet infinna sig och du promenerar i en sagolikt vacker värld, där varje rabatt och varje litet träd har fått sin del av omtanke och kärlek av de som sköter om dem.

Museum of Vojvodina

Detta är ett helt vanligt museum som innehåller stadens historia. Detta betyder då att du finner konst, historiska föremål och vapen samt rustningar. Helt enkelt något som är mycket intressant för att veta vilken utveckling som skett på den plats du besöker.

Stadsvandring

Något som också kan vara mycket intressant är att få en stadsvandring. Här kan du välja att gå med en grupp och guide, eller så tar du själv en lång promenad. På de flesta platser finner du små skyltar och kan enkelt läsa dig till vad denna plats använts till under de gångna åren.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*