5 måsten för turister i Niš

Du som tar dig till Serbien och besöker den stora staden Niš, kommer också vara den som inte kan missa allt det du bara måste se innan du åker hem. Ja, i det fallet talar vi då om sevärdheter. Är detta din grej kommer det finnas massor av saker att se. Detta är något som fler och fler får upp ögonen för, och därför blomstrar turismen till de östeuropeiska länderna något fantastiskt.

Nu kommer det som redan nämnts att finnas massor att se i Niš, men det kan inte beskrivas i en enda artikel. Vi presenterar här 5 måsten för turister i Niš. Fem saker och platser som vi anser att du bara inte får missa. Läs vidare och se om du delar vår uppfattning.

Niš Fortress

Även om det fort som går att beskåda i Novi Sad är mycket större och även vackrare, går inte heller detta fort av för hackor. Är det så att du är intresserad av landets och stadens historia, samtidigt som du också har en förälskelse för arkitektur, ja, då kommer du verkligen inte vilja missa denna syn. Här kan det fås guidade turer med massor av information, samtidigt som du också kan välja att helt på egen hand upptäcka detta fort och dess gömda hemligheter.

Skull Tower

Denna byggnad är byggd av mänskliga kranium som har placerats som fyllnadsmassa i väggarna. Visst kan det låta som en morbid dröm. Tyvärr är det sant, men det är också något som du inte finner på någon annan plats i världen. Skull Tower restes som en byggnad och ett monument efter det stora slaget som bär namnet Battle of Cegar.

Mediana

Här har du som fortfarande gillar historia och gamla byggnader ytterligare en plats att besöka. Detta är Niš största arkeologiska park. Den kan dateras tillbaka så långt som till det romerska imperiets storhetstid. Här sträckte tiden sig alltså ända in till det forna Jugoslavien. Det som kan ses är en stadsform som påvisar ett mycket högklassigt boende och en stad med en mycket väl organiserad ekonomi.

Cegar

Här finns ytterligare ett monument och en plats som för tankarna tillbaka till Battle of Cegar. Här handlade det om ett stort slag mot den turkiska armén 1809. Eftersom monumentet finns i Serbien och det inte tillhör Turkiet, kommer det att vara helt givet att förstå vem som vann. Du står helt enkelt på segrarens mark.

De fantastiska rätterna

Maten du finner i Niš måste helt enkelt vara något som vi höjer upp till en sevärdhet. Här får ögat alltid sitt vilket sedan talar till smaklökarna som gör jobbet att skapa ett välbefinnande i hela kroppen. Vi talar här om den serbiska maten, vilken verkligen är något som fyller gommen med olika kraftfulla smaker.

Det bästa du kan göra för att få känna på den genuina serbiska maten är att gå till en kvarterskrog, där du verkligen kommer nära vardagen, husmanskosten och det ”verkliga” livet i området. Här får du smaka på den verkligt goda maten från staden Niš.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*