5 måsten för turister i Marrakech

För turister som reser till Nordafrikas smältdegel och besöker det färgstarka Marrakech får vara beredd att möta kontraster i denna stad som inger en känsla av Tusen och en natt. Här kommer det fem måsten som en turist bör få uppleva och vara med om när man besöker den mytomspunna staden Marrakech.

Skymningen

Något som man inte bör missa är skymningen som sänker sig över Marrakech och se när solen går ner över vackra Djemaa el-Fina. Passa på att käka middag vid något av de alla stånden som erbjuder grillad mat. Sätter man sig på terrassen på Café Glacier som ligger på ett tak, är utsikten perfekt över skådespelet som sker vid Kautoubiamoskén och på torget på kvällen, då det är som allra bäst. Turister kan se ormtjusare, hennamålare och sagoberättare som befinner sig nedanför och är en riktig sinnebild av staden.

Besöka souken

Souk betyder marknad och på souken kan turister hitta allt mellan himmel och jord, så som skinnvaror, mattor, kryddor, tyger, arganoljor med mera. Det är en härlig blandning och kakafoni av ljud, färger, intryck, varor och dofter som man möts av vid ett besök på en souk. Glöm inte att pruta! Dessa hittar man inne i den gamla delen av Marrakech.

Bo i en riad

Se till att checka in på en riad som är ett traditionellt och klassiskt marockanskt hus. Riader har en innergård och det finns drygt 1 500 riader i Marrakech. Det går att välja mellan väldigt enkla och spartanska riader, medan andra är exklusiva och superlyxiga. Oftast har dessa också en takterrass som gör att man kan koppla av ifrån alla intryck och shoppande, bara för att ta det lugnt en stund och bara njuta av atmosfären.

Nattklubb

Marrakech har ett antal nattklubbar, som exempelvis Lotus och Jad Mahal. På dessa klubbar är det en blandad publik och besökarna kan ta del av olika uppträden, magdans och härlig musik från DJ:s. Då man kan dansa, umgås och framför allt ha massor av kul hela natten lång.

Sinnet och hyn

Något ingen bör missa när man besöker denna legendariska stad är att besöka en hammam och det tillhör vardagslivet för marockanerna och är mycket viktig för dem. Det går att hitta en hammam i varje kvarter i staden, både de som är lite enklare, men också de som är extra lyxiga. Inne på en hamman blir man tvagad och får en massage som är utöver det vanliga. När det är gjort så är man redo för nya sevärdheter, som till exempel Yves Saint Laurent berömda trädgård. Trädgården skapades en gång i tiden av den franska konstnären Jacques Majorelle.

Slutord

Dessa vara bara några få måsten som en turist bör testa och besöka när man besöker Marrakech. Vad man nu än väljer att ta del av och besöka under sitt besök i den sagolika staden, så är det garanterat en upplevelse som är unik och är något alldeles ut över det vanliga. De minnen som man får som turist kommer inte glömmas i första taget!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*