5 måsten för turister i Kyoto

När du åker till ett främmande land, så brukar det alltid finnas något som drar. Ja, här syftas det då på anledningen till att du åker. Här kan ju detta vara av massor av anledningar. En del åker bara för att festa och ha roligt, medan andra möter nya människor. Sedan finns det de som vill möta nya kulturer och se allt det fina som finns i det land de besöker. Rätt och slätt ska det väl då sägas att de flesta besökare i ett nytt land kollar in något av alla de turistmål som finns att välja på. Vad är det då som finns om din semester går till Japan och du helt plötsligt står som turist i Kyoto?

  • Kinkaku-ji: Den ikoniska byggnaden som kallas för det guldfärgade templet
  • Kiyomizu-dera: Ett historiskt tempel med en stor botanisk trädgård
  • Arashiyama: En plats att beskåda många apor i en sättning av en stor bambuskog

Kinkaku-ji – Det guldfärgade templet

Detta tempel har en historia som går tillbaka ända till 1397. Hur som helst så öppnades denna plats för turism och allmänheten 1955 då en stor renovering av detta vackra tempel hade utförts. Det du idag kan skåda är en byggnad som är återskapad i originalskick av det gamla tempel som en gång befann sig på denna plats. Detta får du inte missa då det är en av de mesta populära platserna att besöka i hela Japan.

Kiyomizu-dera – Det ikoniska templet

När du besöker denna plats råder lugnet. En mycket helig plats för Japans buddistiska munkar. Detta är dock inte bara en plats för frid, utan en av de vackraste platserna du kan finna i Kyoto. Du kommer samtidigt med det vackra templet också att finna en mycket välskött och mångfacetterad park. Detta är något av det bästa du kan ta dig för vid ett besök i Kyoto, Japan.

Arashiyama – Apornas planet i Kyoto

Du som gillar att se djur och då i synnerhet apor, kommer att älska ett besök i Arshiyama. Denna stora bambuskog kommer att innehålla hur många som helst av dessa djur. Som plus så är dessa apor mycket tama och vana vid människor, vilket gör att det inte alls är omöjligt att de kommer nära dig.

Övrigt att göra i Kyoto

När du besöker Kyoto kommer det naturligtvis också att finnas mera att göra. Här måste vi då välja ut ytterliga 2 saker att hitta på under din semester i Kyoto. Detta kommer då att bli:

  • Sjunga karaoke: Något som japanerna är vansinnigt förtjusta i är att sjunga karaoke. Detta är ungefär lika vanligt i Japan och Kyoto, som det är att gilla fotboll i England. Ja, då förstår du vidden av det hela, och att det inte alls är något du kan missa. Är det sedan så att du inte är feg, så kommer du som går upp och sjunger säkerligen att få applåder av japanerna.
  • Shopping i Japan: Något som också är ett rent måste när du besöker Japan, är att vara den som köper någon av de många traditionella prydnadssakerna som finns. Här kan det då passa perfekt att köpa något hantverk, som gör att du för alltid kommer att ha Japan etsat i ditt minne.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*