5 måsten för turister i Cala’n Bosch

Den fängslande turistorten Cala’n Bosch ligger på Menorcas sydkust. Den är välkänd för sin vackra marina som ligger perfekt placerad i en naturligt inhägnad hamn med en kanal som leder till havet. De flesta besökarna lockas av de otroliga stränderna, men orten har även mycket annat att bjuda på. Nu ska vi titta på fem måsten som du inte får missa som turist.

1. Ta en cykeltur

Området runt Cala’n Bosch gör sig bra på cykel och ön Menorca har mycket sevärd natur. Det finns en stig kallad Cami de Cavalls som passar för de mer äventyrliga som vill använda mountainbike. Att hyra cyklar är inga problem och de brukar kunna hyras i allt från några timmar till i flera dagar. Förutom den härliga naturupplevelsen skadar det aldrig att utmana sig själv och bättra på konditionen under semestern. Jämfört med bil ges mer tid att njuta av omgivningen, men det kan vara bra att välja ut några lämpliga cykelleder på förhand.

2. Bestig El Toro

På sydkusten ligger öns högsta bergstopp, El Toro. 358 meter över havet kan verka blygsamt, men det ger en väldigt fin utsikt. Chansen finns att upptäcka andra intressanta platser att besöka. Bland annat hittar du gott om grottor och fornlämningar på södra Menorca. De flesta naturskyddade områdena har lämpliga vandringsleder för den som vill ta sig närmare till fots. Se till att ha med tillräckligt med vätska under varma sommardagar.

3. Bada på Cala’n Bosch-stranden

Cala’n Bosch-stranden ligger djupt skyddad inne i en vik, vilket gör att problemen inte är lika stora med vågor och strömmar. Sanden är vit och finkorning. Vattnet runt Cala’n Bosch är i det närmaste kristallklart och lämpar sig bra för de som vill dyka eller snorkla. Den andra stora stranden nära Cala’n Bosch heter Son Xoriguer. Skillnaden är att den är mindre skyddad, men i övrigt har den liknande sand och håller ungefär samma klass. Det finns toaletter och duschar i anslutning till stränderna. Är man beredd på att ge sig iväg en bit finns även många andra bra stränder på sydkusten.

4. Njut av matupplevelser

God mat och dryck är lätt att få tag på i någon av Cala’n Boschs restauranger. Ofta ligger fokus på den lokala menorkinska maten som inte sällan inspireras av havets läckerheter såsom fisk och skaldjur. Ett tips är Mr Jaume där husets specialitet utgörs av musslor. Föredrar man det italienska köket kan man besöka Capriccio Italiano som har fin utsikt över hamnen och många prisvärda rätter. Spanska tapas är heller aldrig fel och då passar restaurangen Las Tapas som handen i handsken.

5. Paddla kanot eller åk på en båttur

Cala’n Bosch är ett utmärkt resmål för den som vill utforska Menorcas sydkust med kanot eller katamaran. De finns att hyra för turister och ger mer frihet att ta sig längre bort från stränderna. För den som inte vill paddla eller segla själv är det bäst att boka någon av båtturerna som brukar arrangeras i hamnen. De brukar ta ett par timmar och brukar fläkta rätt skönt om man fått nog av stranden när solen ligger på som hårdast.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*