5 måsten för turister i Cala Santandria

Cala Santandria ligger på västra Menorca, bara några få kilometer söder om Ciutadella som tidigare var öns huvudstad. I närheten finns även två andra små semesterorter som heter Cala Blanca och Sa Caleta. Vad somfrämst lockar turister till Cala Santandria är den otroliga sandstranden. Här kommer fem måsten man inte får missa under ett besök.

1. Cala Santandria strand

En mycket vackert belägen strand med ljus sand som sträcker sig ungefär 600 meter in i en liten vik. I mitten finns ett område med parasoller och solsängar. Utbudet av duschar och toaletter är också gott. På flera ställen växer också palmer som på ett naturligt sätt ger behaglig skugga. De bidrar med välbehövligt skydd mot solen under de varmaste dagarna. Vad många gillar med stranden är att läget gör att vattnet är lugnt, klart och långgrunt. Cala Santandria strand räknas som mycket barnvänlig. För sol och bad kommer besökare att stortrivas vid stranden. Enda nackdelen är att det kan bli ganska mycket folk under högsäsongen. Även lokalinvånarna brukar då vilja bege sig ner till havet och njuta vid stranden.

2. Prova olika vattensporter

Hyr en trampbåt. Det är ett bra sätt att tryggt ta sig ut lite längre och uppleva hela den vackra viken i Cala Santandria. De kan bokas direkt nere på stranden. Snorkling lämpar sig också bra i Cala Santandria. Vattnet är kristallklart. Samma gäller för dykning. Tänk alltid på säkerheten vid allt utövande av vattensport. Särskilt för oerfarna är det bra att ha nära tillgång till hjälp.

3. Gå på en vandringstur

Naturen är storslagen på Menorca, inte minst i närheten av Cala Santandria. Ta gärna en heldag och upplev närområdet. Bäst är att använda en erfaren guide, men det går också att hyra en bil för de som vill vara något mer självständiga. Då kan man också bege sig längre ut från Cala Santandria och välja ett fint område att vandra i. Ta med mat och dryck, eftersom solen kan ligga på rätt hårt under de varmaste sommardagarna.

4. Upplev den goda maten

I Cala Santandria finns flera härliga restauranger med gott rykte. Lokalinvånarna är kända för sin gästfrihet och goda service. Ett tips är att äta fisk och skaldjur som de brukar vara duktiga på, men det brukar finns alternativ för alla, även de som föredrar att äta vegetariskt. Eftersom det är ett litet samhälle är antalet restauranger få, men atmosfären är svårslagen i Cala Santandria. Framför allt under kvällstid erbjuds ofta musikunderhållning som kan bli en ytterligare stämningshöjare.

5. Shopping

I Cala Santandria finns en några souvenirbutiker där man kan köpa med några minnen hem. Det finns också en liten strandbutik. Med lite tur kan man göra fynd i dessa små butiker och personalen brukar vara riktigt trevlig. Dock är shoppingutbudet inte särskilt bra just i Cala Santandria, men lyckligtvis ligger det i närheten av ett område som har allt i form av öns gamla huvudstad. För bättre shopping tar man en buss till Ciutadella som ligger endast några kilometer bort. Bussen går flera gånger om dagen och kostar inte mer än cirka 20 kr. I den gamla huvudstaden på Menorca finns märkesvaror och lokala varor för alla smaker.