5 måsten för turister i Belgrad

Som turist i Serbien som har valt Belgrad som ett av dina mål, så kommer det att finnas saker som du helt enkelt inte får missa. Nu vet vi att alla människor som ger sig ut och reser har olika uppfattningar om vad de vill göra på sina resor. Vad turisten kommer att göra i vackra och inbjudande Belgrad kommer givetvis också att bero på personliga intressen. Här har vi då därför tagit upp fem måsten för turister i Belgrad. Kanske är det så att bara två av dessa passar in på dig, men du har i alla fall fått lite vägledning gällande vad som är mest populärt att besöka i den stora staden Belgrad.

Republic Square

Här har du Belgrads mest kända och berömda torg. Detta kan jämföras med Trafalgar i London, men nu befinner du dig i Belgrad. Vid denna plats kommer du också alltid att finna ett färdmedel, då det är en hub för alla olika transporter i Belgrad. Naturligtvis är detta ett torg, så du kommer alltid att vara den som finner ett stort antal torghandlare med intressanta produkter.

Nikola Tesla Museum::

Om det finns en person som är känd i Belgrad, så är detta den elektriska ingenjören Nikola Tesla. Detta museum visar alla hans verk samt allt det som denna mycket begåvade man dokumenterade och gav som kunskap till hela Belgrad och resten av världen.

Belgrads Fort

Detta är det absolut största du kan besöka av alla de olika sevärdheter du finner i Belgrad. Detta fort byggdes 535 år före Kristus. Fortets uppgift under dess verksamma tid var att skydda staden mot angrepp via de två floderna Sava och Danube. Med anledning av detta har även den strategiska placeringen av fortet gjorts där de två floderna möts.

Kalemegdan Park

Denna fantastiska oas av natur och välskött omgivning är en plats både för turister och stadens invånare. Hit kommer alla för att beskåda kombinationen av gammal arkitektur och vacker omgivning. I denna park finner du även en utsiktsplats som gör det möjligt att skåda ut över de två floderna som rinner in till Belgrad. Utöver detta finner du som är djurintresserad även ett mycket härligt zoo med många olika djur att beskåda. Helt enkelt kommer denna oas i Belgrad att vara ett fantastiskt utflyktsmål som kan ta en hel dag att utforska.

Church of Saint Sava

Här kommer du helt klart att förstå att denna kyrka har döpts efter ett helgon som sägs vaka över den stora och viktiga floden Sava. Denna byggnad anlades 1595, och har sedan dess växt till att bli en av de största orthodoxa kyrkorna i världen. Själva byggnaden är bysantinskt inspirerad och har ett 70 meter högt beläget sfäriskt tak. Att besöka denna plats är verkligen något stort. Här behöver du inte vara religiös för att uppskatta alla de fina utsmyckningarna och den eleganta byggnadstekniken.

Mer att beskåda i Belgrad

Med dessa fem olika saker att upptäcka i Belgrad, kommer du att lämnas att finna allt annat på egen hand. Här kommer det finnas massor av saker vi inte berättat om, men det ska ju finnas några överraskningar på din resa. Prova exempelvis en bra restaurang med storslagen mat, eller varför inte ta en promenad på kvällen och upptäcka Belgrads nattliv.