5 måsten för turister i Agadir

Vilka fem saker får du inte missa att testa på om du åker som turist till Agadir, en trevlig turiststad utmed Marockos Atlantkust? En stad belägen i de sydvästra delarna av Marocko där det finns mycket att göra och uppleva. Låt oss kika närmare på några saker som du inte bör missa!

Utflykt till Essaouira

Inte långt från Agadir ligger staden Essaouira som var ett centrum under medeltiden för handeln med purpur, ett färgämne som man utvann ur en särskild snäcka. Den exklusiva färgen var mycket få förunnade, och något som främst kungar och kejsare använde sig av. I Essaouira får du uppleva kultur, historia och historiens vingslag. Essaouira ligger en bit norr om Agadir, och även den staden är belägen vid Atlantens kust. Essaouira har blivit känd som en koloni för konstnärer med många vita hus. Hit åker man som konstnär för att finna inspiration till sitt målande. Staden är en ganska liten men väldigt fin kuststad och har en bohemisk prägel. Konstnärskolonin har verkligen gjort avtryck på staden!

Vandra i Atlasbergen

Om du tröttnar för en stund på att sola och bada i Agadir så bege dig inåt i landet och upplev de mäktiga Atlasbergen med sina snöiga bergstoppar. Här blickar man ut över ett kargt och sagolikt magiskt landskap och får en glimt både av de bergiga områdena i Marocko men också den otroligt stora och vidsträckta öknen Sahara. Att vandra i bergen gör man bäst och tryggast med en erfaren guide och man bör även ta med sig gott om vatten, för den marockanska solen är inte lika vänlig som den svenska utan tar ganska mycket på den som inte är van. Solglasögon och solhatt för att göra de bergiga stigarna och vandringarna lite mindre påfrestande rekommenderas varmt. I bergen når du närmare det lokala Marocko och dess mindre flådiga och mer enkla och spartanska landsbygd. Kontrasterna i landet är mycket spännande.

Golfrundor i Agadir

För dig som vill kombinera en klassisk solig semester där man mest solar, badar och har det mysigt med lite spelande av golf så har Agadir precis vad du önskar. I närheten av Agadir finns många golfbanor, ja fler än man kan ana faktiskt! Här får du chansen att spela golf på semestern om du vill lämna Sverige men behålla golfen och golfspelandet medan du är på resa. Eller varför inte åka ner på hösten när den svenska golfsäsongen har tagit slut och spela några rundor och njuta av värmen och det marockanska köket?

Det marockanska köket

När du är i Marocko och Agadir så missa inte att ta del av det lokala kökets läckerheter. Du kan testa en utsökt fiskrestaurang med läckerheter från Atlanten i den lokala marinan eller bege dig in till Agadirs centrala delar med en taxi (en taxiresa kostar så lite som 10-20 kronor) och till exempel äta en kryddig maträtt med couscous eller falafel. Stora delar av utbudet har även hämtat influenser och inspiration från det franska köket, vilket är logiskt eftersom Marocko är en före detta fransk koloni.

Njut av sol, bad och jetski!

Att bada är aldrig fel och i Atlantens klara, varma hav blir det oemotståndligt att kasta sig i plurret och bada, eller varför inte försöka lära sig att surfa med vindsurfing eller åka jet ski?

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*