5 måsten för dig i Son Bou

Semestermålet Son Bou har en av Menorcas längsta sandstränder. Denna lilla ort är särskilt uppskattad av barnfamiljer som vill ha skön avkoppling utan att behöva dras med fylla och festande ungdomar. Menorca är överlag känd för att erbjuda fridfulla semesterdagar och nattlivet är helt olikt det man kan hitta i Både Ibiza och Mallorca. Här kommer fem tips för den som är på väg till Son Bou.

Lata dagar på stranden

Visst vill man säkerligen se så mycket av omgivningarna och Menorca som möjligt, men huvudsysselsättningen i Son Bou är ändå framförallt att njuta av den underbara stranden. Denna långa sandstrand hör till favoriterna på ön och här kan man spendera dagen precis som man vill. Snorkla, dyk eller åk bananbåt för att se havet från en annan sida, ligg och lapa sol på en av solstolarna under ett parasoll eller ta en god lunch vid en av strandens restauranger.

Besök byn Alaior

Den närmsta byn heter Alaior och har anor ändå från 1300-talet. Om man vill ha lite omväxling från det ännu lugnare Son Bou, ska man bege sig hit med buss, taxi eller hyrbil och gå och spatsera mellan gränderna och de små butikerna där. Här finns också några fler restauranger och eftersom byn bara ligger en kvart bort, så gör man rätt i att åka hit ibland. Under sommaren hålls också byns fiesta för att fira dess skyddshelgon Sant Llorenç. Passa verkligen på att åka hit då och botanisera bland marknadsstånd, dansa på gatorna eller titta på Menorcas egna avlade menorquiner-hästar som man är så stolt över. Fiestan är full av glädje och det kommer besökarna också att bli.
Förutom fiestan hålls en marknad en gång i veckan och då kan du passa på att köpa på dig allehanda läckerheter och hantverk.

Vandra i Cami de Cavalls

Längs med kusterna runt hela Menorca delar vandringslederna upp sig och hela sträckan heter Cami de Cavalls eller hästleden på spanska. Det beror på att man förr i tiden spejade och höll vakt från olika vakttorn utmed dessa leder och ofta gjorde man det på hästryggen. Numera kan man ta på sig trekking-skorna och solhatten och gå i timmar utmed dessa stigar som bjuder på vackra blommor och ovanliga fågelarter. Man kan även cykla mountainbike eller hyra en häst för att rida i gamla tiders hästspår.

Ta minitåget runt

I Son Bou går det ett litet minitåg för den som har ont i fötterna eller bara vill se orten så bekvämt som möjligt. Tåget som heter Son Bou Express avgår både mornar och kvällar och gör flera stopp, både vid stranden och i centrum. För den som vill ha lite skön sight-seeing och göra en upplevelse med barnen, så är turisttåget ett smart alternativ.

Gå i naturreservatet El Prat de Son Bou

Om man älskar natur och fåglar, så kan man ta sig en tur i El Prat de Son Bou. Här står ett fågeltorn uppställt för den som vill spana på fåglar och man kan också nå de outforskade Atalis-grottorna härifrån. Ön Menorca är i sig ett helt naturreservat och man är mycket noga med att bevara allt som det är. Som besökare bör man respektera detta och ta väl hand om omgivningarna genom att städa upp efter sig om man har picknick osv.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*