5 höjdare att se i Finland

5 höjdare att se i Finland

Fastän grannlandet Finland ligger väldigt nära och har en väldigt sammanknuten historia med Sverige, så är det många som inte har varit där. Finland är därför ett bra resmål, man behöver inte åka långt för att kunna njuta av god mat och en spännande historia.

Om du planerar att besöka Finland och inte riktigt vet vilka sevärdheter som är populära, är denna artikel perfekt för dig. Vi listar nämligen 5 sevärdheter i grannlandet som du absolut inte får missa under din vistelse!

1. Helsingfors – ett besök i huvudstaden!

Finlands huvudstad Helsingfors är ett måste att besöka. Huvudstaden bjuder på en spännande kultur och arkitektur, som sedan blandas med teatrar och uppskattade restauranger. Till detta är Helsingfors även en väldigt vacker kuststad året runt.

Oavsett om du uppskattar smakrik mat eller evenemang, så kommer du att uppskatta vad denna större stad har att erbjuda.

2. Besök jultomtens verkstad

Visste du att tomten faktiskt kommer från Finland? I staden Rovaniemi kan du besöka självaste jultomtens kontor. Med sagolika dekorationer är staden ett uppskattat resmål för vuxna och barn.

Ta med dig familjen på en spännande resa till tomteriket och ta med dig minnen hem som du sent ska glömma. Prata med jultomten eller hans nissar och betrakta de vackra dekorer som byggnaderna är klädda med.

5 höjdare att se i Finland - Rovaniemi

3. Finlands bastukultur

Någonting som i princip hela världen förknippar Finland med lite extra, är deras bastukultur. Att bada bastu i Finland är en självklarhet och någonting som du bör boka in, under ditt besök. Detta för att kunna uppleva hur man bastar på riktigt.

Idag finns det mängder av uppskattade SPA som inkluderar en rejäl bastu på finskt vis. Du kan bland annat besöka uppskattade Allas som ligger precis vid Östersjön.

4. Landets älskade små troll

Mumintrollen är helt underbara och någonting som är väldigt omtalat världen över. Förutom att besöka något av landets Muminbutiker, kan du idag även besöka deras uppskattade temapark. Såklart med ett mumin tema rakt igenom, där du kan besöka Mumindalen och väcka dina barndomsminnen till liv.

Temaparken kan besökas i Nådendal, där du kan bekanta dig med karaktärerna från Tova Janssons älskade serie. Ett perfekt resmål för dig som vill inkludera lite nostalgi, eller för dig som reser med barn.

5. Natur- och friluftsliv

Finland som även går under namnet tusen sjöars land är mycket uppskattat för sin skogrika mark. Här kan du i den mer nordliga delen betrakta Norrskenet, samt vandra på någon av landets omtalade vandringleder.

Det är väldigt många som reser till Finland för att koppla av och landet lämpar sig verkligen ypperligt för detta. Förutom att varva ner i en bastu, kan du njuta av god mat och vackra vyer. En stor fördel med det finska landskapet är att även att även större städer omges av härlig skog och mark. Detta gör då att du inte behöver resa särskilt långt mellan olika platser för att kunna inkludera lite friluftsliv under din vistelse.

Hoppas du får en härlig vistelse i det vackra Finland!