5 berömda sevärdheter i Kalifornien

Listan över Kaliforniens sevärdheter kan göras lång men här kommer en chans att få läsa om 5 av dem för att kunna göra ett litet urval under en kalifornisk drömresa.

Universal Studios

Här spelas det in film för fulla muggar. På Universal Studios som tar emot turister på löpande band, kan man få en åktur genom kulisser, följa med in i studior samt se många berömda filmsekvenser från kända filmer. Universal har även en rad åkattraktioner som går i filmens tecken. Vad sägs om Jurassic park Ride eller Harry Potter och the Revenge of the Mummy? Här finns hela städer uppbyggda så att man kan känna sig som om man är i London eller New York samtidigt. Det finns flera paket och förtursbiljetter som visserligen ger förtur att slippa kön men vanligtvis måste man ändå räkna med att betala minst 1000 kr för en dag.

Alcatraz

Utanför San Fransisco ligger det omtalade före detta fängelset Alcatraz som normalt skulle ha varit omöjligt att rymma från. Trots detta lyckades 3 fångar rymma 1963, året innan fängelset stängde sina portar. Nu är det bevarat precis som när det stängde och man kan åka båt över för att titta på cellerna och omgivningen. Kusligt men ändå riktigt kul.
Här har maffiabossen al Capone suttit och det har gjorts flera filmer om fängelset, bland annat en med Clint Eastwood.

Golden Gate-bron

Låter det som en klyscha att titta på Golden gate? Möjligt men denna bro kan bara inte missas under resan i Kalifornien. Bara att se på den gör att man drömmer sig bort. Arkitekten som designade bron har även ritat bron över Trollhättekanalen i Sverige. Golden gate-bron har kostat många människor livet i och med att den har varit mycket svår att bygga och tyvärr tar många människor livet av sig här. Men det hindrar inte att bron är skimrande vacker i sin rödbruna färg. Allra vackrast är den i dimma då bara en del av bron sticker upp över skyarna.

Santa Monica Pier

Nere vid Santa Monica i L.A ligger piren som synts i många filmer och serier. Här åker folk rollerblades, äter glass, åker i pariserhjulet eller den gamla karusellen på Pacific Park och njuter av solnedgången vid stranden. Här kan man hyra fiskeutrustning eller båt, alternativt en cykel och cykla runt eller bara möta nya människor. Platsen som har blivit ett landmärke för hela USA, markerar slutpunkten på Route 66 som tar en från Vegas till L.A.

Rodeo Drive

Även om man själv inte har råd att handla Gucciväskor eller skor från Bottega Veneta så är Rodeo Drive en sevärdhet i sig. Här kan man bara gå omkring och förvänta sig att se någon kändis shoppa i butikerna, se de rika affärsmännen i sina urflotta bilar eller hemmafruarna med hundar i fräsig outfit. Här ligger även den berömda Wilshire Boulevard med Beverly Wilshire Hotel där filmen Pretty Woman spelades in. Detta hotell är ett av det mest uppbokade hotellen vad gäller bröllop och byggnaden och trädgården är mycket vackra. Rodeo Drive är utan tvekan en av de mest berömda gatorna i världen så även om man inte tänker köpa ett smycke för en miljon, så kan man sätta sig på något kafé och spana in det fina folket.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*