10 anledningar till att besöka Tijuana

När du besöker Mexiko och den intressanta staden Tijuana, så kommer detta innebära att en helt ny värld av saker att uppleva öppnar sig. Här handlar det om att alla vill göra olika saker på sina resor. I och med detta blir det då mycket svårt att vara den som väljer ut ett fåtal saker som anledningar att besöka just Tijuana i Mexiko. Hur som helst ska vi inte vara fega och tar upp hela 10 anledningar att besöka denna intressanta stad.

Besök för att sola och bada

När det gäller detta har vi bara två av de tio punkterna under denna rubrik.

  • Vid ett besök i Tijuana kommer du nära allt som står för hur vacker en badstrand kan vara. Du finner dessa stränder i Rosarito som är den närmste staden till Tijuana.
  • När stranden inte är din grej, men du fortfarande vill bada, så tar du dig till Albercas Water Park Vergel. Här finner du ett stort vattenområde med pooler, vågmaskiner, vattenrutschbanor och en konstgjord flod.

När du vill se hantverk och sevärdheter i Tijuana

Du som vill gå på museum och känna till de kända platserna kommer att passa in i denna kategori av fem punkter av 10.

  • Tijuana Cultural Center: Här finner du de historiska grunderna för vad som utgör dagens moderna Tijuana samt de människor som lever och bor i staden.
  • Mercado Hidalgo: Här finner du Tijuanas största och mest kända plats för marknad och shopping. Detta gör att du finner en plats med allt det fantastiska handgjorda och färgglada som du bara kan finna i Mexiko.
  • Glorieta Independencia: Här har du det som kan jämföras med den amerikanska frihetsgudinnan. Detta viktiga monument i Tijuana talar om för alla som bor där att Mexiko står på egna ben som ett fristående rike.
  • Tijuana Historiska Museum: Här kommer du att få veta allt från den dag som staden grundades, samt även vad detta land var innan staden fanns. Helt enkelt får du en resa i tid och rum, rörande Tijuana stad.
  • Avenida Revolución: Detta är det centrala Tijuana där du också finner massor av marknad och shopping, samtidigt som det också finns massor av billiga och bra hotell i detta område.

Underhållning i Tijuana

De tre sista punkterna gällande anledningar att besöka Tijuana handlar om nöje och underhållning, vilket du också kommer att finna mycket av i denna intressanta stad.

  • Något som är mycket stort i Mexiko är wrestling. Kanske kommer de inte upp i samma höga klass som i USA och WWF, men det är verkligen värt ett besök. Här finner du detta enklast på Stage Lucha Libre, där du nästan alltid kan finna ett uppträdande.
  • Villa Saverios: Japp, detta är en restaurang i Tijuana. Inte vilken restaurang som helst, heller. Villa Saverios är en av de bästa när det gäller att få fart på smaklökarna till ett gott vin i Tijuana.
  • Totem Night Club: När du är den som verkligen vill ha fart och fläkt på nattlivet, så finns det inte mycket hinder för detta i Tijuana. Här kommer valet av Totem Night Club att vara ett säkert kort och en av de bästa platserna att festa loss.